Aanvoerder Ben Santermans. 

Aanvoerder Ben Santermans. ©  BELGA

Lierse K. zet viertal op non-actief

Geen Ben Santermans, Sava Petrov, Jamal Aabbou of Simon Van Geet in de kern van Lierse K. zondagavond in de Slag der Kempen. Het viertal werd op non-actief gezet en komt niet meer in actie in de drie resterende wedstrijden.

kugu

Op het Lisp wordt nu al enkele weken werk gemaakt van de kern voor volgend seizoen en het mag duidelijk zijn dat er straks voor heel wat jongens van de huidige groep geen plaats meer is. Recent kregen ook onder meer Ben Santermans en Simon Van Geet te horen dat hun overeenkomt in Lier niet zal verlengd worden en weten ook Sava Petrov en Jamal Aabbou dat ze na dit seizoen niet meer in de plannen passen van de club. Boodschappen die aan de motivatie knaagden van het viertal en dat blijft niet zonder gevolgen.

“Het klopt dat we een grondige analyse maken van de huidige groep”, geeft coach Tom Van Imschoot tekst en uitleg. “In dat opzicht hebben we intussen een aantal beslissingen genomen die we in een zeer respectvol klimaat aan de spelers overbrengen. Niet iedereen gaat daar op een zelfde manier mee om en voor sommige jongens bleek het moeilijk de klik te maken tot het einde van het seizoen. Dan moet je knopen doorhakken. Vooral de 0-5 aan de rust in de oefenmatch tegen KV Mechelen is in dat opzicht hard aangekomen. Als de motivatie ontbreekt, houdt het op. En is het voor iedereen beter om op deze manier door de zure appel te bijten.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws