©  BELGA

De cijfers achter de sprint tussen Asgreen en Van der Poel

Op 250 meter van de finish in Oudenaarde dachten velen van ons dat Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen opnieuw zou winnen. Maar dat was zonder Kasper Asgreen gerekend. De Deense kampioen spurtte de Nederlandse kampioen glansrijk uit het wiel, zo bewijzen ook de cijfers.

Vincent Van Genechten, Nico Vanhee

LEES OO:. Strava liegt niet: het verval van Wout van Aert in cijfers

Zowel Asgreen als Van der Poel deelden hun wedstrijd op Strava. We moeten u niet vertellen dat beide heren indrukwekkende cijfers noteerden met gemiddeld 42km/u over ruim zes uur koers.

 

 ©  Strava

 

 ©  Strava

Van der Poel reed onderweg records op onder anderen de Oude Kwaremont en de sectie Oude Kwaremont + Paterberg. De Nederlandse kampioen deelt dat laatste record wel met Asgreen. Beiden deden er 8’50” over, goed voor een gemiddelde van bijna 37km/u.

Het verschil in Oudenaarde was uiteindelijk slechts enkele meters. Met dank aan een indrukwekkende finish van de Deense kampioen. Die pakte meteen het record op de Strava-sectie ‘Tour of Flanders - Final KM’s’, eentje van 38km lang. Zes seconden was hij sneller dan Van der Poel, een verschil dat niet duidelijker kon worden in de laatste rechte lijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Terwijl Asgreen een vermogen boven de 1.000 watt bleef stampen in de sprint om de overwinning in Vlaanderens Mooiste, zakte de vermogensmeter van de winnaar van de Strade Bianche als een pudding in elkaar na een piek van bijna 1.500 watt. Van der Poel vertrok dus wel als een komeet, hij kon die krachtexplosie niet vasthouden.

De krachtinspanning van Van der Poel. 

De krachtinspanning van Van der Poel. ©  Strava

Asgreen daarentegen had wel nog de macht om door te duwen en won dus. De Deen bereikte zijn hoogste vermogen in de sprint pas op de streep. Straf.

De krachtinspanning van Asgreen. 

De krachtinspanning van Asgreen. ©  Strava

MEER OVER Ronde van Vlaanderen

Meer sportnieuws