©  Rudy DECLERCK

Oostende wint topper van Telenet Giants Antwerp

Oostende won na een spannende partij de topper van de speeldag van Telenet Giants Antwerp (88-80). De kustploeg komt met 12 op 15 officieus aan de leiding. Het heeft immers één wedstrijd minder gespeeld dan Bergen (12 op 15) en twee minder dan de Sinjoren (11 op 17). Voor de Sinjoren is het de derde nederlaag op een rij. Ze zijn daarmee volledig uit koers voor de pole-position.

Patrick Ceulemans

Het eerste kwart was nochtans Antwerps getint. De studieronde was voor de kustploeg dat via Marko Nakic en Pierre-Antoine Gillet 9-5 uitliep. Sterling Gibbs nam zijn team op sleeptouw, Vrenz Bleijenbergh scoorde en vooral een sterke Vince Kesteloot stuwde Antwerp Giants naar een 10-15 (1-10 tussenspurt) bonusje. Met onder meer een bom van Dave Dudzinski ging het naar een maximale 14-23 Antwerpse voorsprong. Oostende liet niet begaan, schakelde een versnelling en zag vooral weer een dartele Loïc Schwartz de West-Vlamingen schitteren. Na een 10-0 tussenspurt nam Oostende het commando over: 24-23. Sterling Gibbs zorgde na het eerste schuifje en in de slotseconden alsnog voor een 24-25 tussenstand in het voordeel van Antwerp Giants.

Oostende vatte het tweede kwart sterk aan. Michael Gilmore en Amare Sylla hielden de kustploeg dan ook aan de leiding: 31-29 en 36-31. Niels Van Den Eynde dropte wel een Antwerpse bom, maar dat deed ook Olivier Troisfontaines voor de kustploeg: 44-37. Dario Gjergja had ondertussen een technische fout geïncasseerd en Vincent Kesteloot speelde voor de Sinjoren een dijk van een eerste helft. Met 14 punten (5 op 6 shots, waaronder twee bommen) en met de steun van Niels De Ridder ging het in een offensieve eerste helft naar een 48-48 tussenstand halfweg.

Sterling Gibbs opende met vier punten op een rij en loodste Antwerp Giants direct naar een 50-56 voorsprong. Oostende kwam in het derde kwart vijf minuten niet tot scoren, maar de Giants profiteerden niet voldoende. Weer was het Loïc Schwart die Oostende in het zog van de Giants bracht: 53-56. In een spannende derde kwart zorgde Vrenz Bleijenbergh voor 60-61 maar weer was het Loïc Schwartz, in combinatie met een alley-oop van Servaas Buysschaert die Oostende op voorsprong bracht: 65-61. Met ook nog een driepunter van Olivier Troisfontaines begonnen de West-Vlamingen met een 70-64 bonus aan het laatste kwart.

De partij werd intenser, maar beide ploegen stapelden in de beginfase van het laatste schuifje ook met vele missers. Vrenz Bleijenbergh scoorde voor de Giants (71-66) maar Keye van der vuurst zorgde voor 76-68 en Oostende zat in de laatste vijf minuten op rozen. Vincent Kesteloot had last van een vingerblessure, maar bleef wel op het parket staan. De Giants probeerden nog, zagen een score na een aanvallende fout van Sterling Gibbs worden afgekeurd en Amar Sylla dunkte lekker de 80-71 op het scorebord. Op 1 minuut 49 seconden van het einde moest coach Christophe Beghin zijn laatste time-out nemen. Vincent Kesteloot dropte onmiddellijk een bom (80-74). De winst van Oostende kwam in de slotminuut echter niet meer in gevaar.

Oostende-Telenet Giants Antwerp 88-80

Oostende: Van der vuurst 12, Schwartz 16, Troisfontaines 8, Mwema 0, Buysschaert 7, Gilmore 3, Nakic 4, Djordjevic 2, Gillet 14, Sylla 20

Telenet Giants Antwerp: Branch 2, Bigby-Williams 4, Gibbs 21, Van Den Eynde 3, Bleijenbergh 11, N. De Ridder 4, Cofer 2, Kesteloot 20, Dudzinski 13

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal