© Stijn Van de Sande

Parking gemeentehuis tijdelijk ter beschikking gesteld van skaters

Sint-Katelijne-Waver -

Tijdens de paasvakantie wordt een deel van de parking aan het gemeentehuis in Sint-Katelijne-Waver ter beschikking gesteld van de jeugd om te spelen en te skaten. Op die manier wil de gemeente de jongeren beter spreiden en drukte in het buurtpark vermijden.

De combinatie van de vervroegde paasvakantie en het mooie weer zorgde vorige week voor een toegenomen drukte in het skatepark en de rest van het buurtpark aan het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver. “Op vlak van spreiding van het volk en naleving van de coronamaatregelen was dat niet ideaal. Om te vermijden dat we het terrein zouden moeten sluiten, hebben we er voor gekozen om het tijdelijk uit te breiden”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA).   

Meer speelruimte

“Omdat het grootste deel van het gemeentepersoneel thuis werkt, staat een deel van de parking momenteel leeg”, klinkt het. “Daar maken we gebruik van om meer speelruimte te voorzien. De parkeerplaatsen en de ruimte voor de ramen van het gemeentehuis kunnen nog tot het einde van de paasvakantie gebruikt worden om trucjes te doen met je skatebard, bmx, step of inlineskates. We voorzien borden met daarop coole flattricks.”

Het gemeentebestuur zal de spelende kinderen en jongeren ook informeren en stimuleren om corona samen te lijf te gaan. “Via extra signalisatie willen we hen wijzen op hun verantwoordelijkheid en hen overtuigen om zich aan de coronamaatregelen te houden”, aldus Sels. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio