©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Derby Lierse-Westerlo is er één om snel te vergeten

Westerlo kan alle hoop op de tweede plaats in 1B opbergen nadat het in de Kempense derby bij Lierse K. bleef steken op een doelpuntenloos gelijkspel. Meteen de vijfde match op rij voor Westel zonder zege, terwijl de Pallieters na vijf nederlagen nog eens een puntje sprokkelden.

Vooral Westerlo had druk op de ketel staan aan het begin van de Kempense derby bij Lierse K. Eén dag nadat het tweede geklasseerde Seraing ten onder was gegaan bij Union was niks minder dan winst op het Lisp noodzakelijk voor de Kemphanen. De enige uitweg om een waterkansje te behouden op een promotiematch voor 1A.

Echt inspireren deed dat cijfermateriaal Westerlo in een erg matige eerste 45 minuten alvast niet. De bezoekers hadden wel initiatief en balbezit, maar kwamen te zelden tot kansen. De vrijstaande Cicek rateerde wel zijn volley en ook Vetokele zorgde met een poging in de korte hoek voor enige ophef. Maar al bij al was het veel te weinig om Lierse echt te verontrusten. De Pallieters zelf dreigden welgeteld één keer langs Placca. Kortom niemand die beteuterd opkeek toen het rustsignaal weerklonk.

Na de pauze voerde Westerlo de druk op, maar stuitte het op een sterke Brughmans. Tot twee keer toe had de Lierse goalie een knappe parade in huis om Cicek van de openingsgoal te houden. Bij een zeldzame tegenstoot kwam Westerlo dan weer met de schrik vrij, toen Placca een aflegger van Bitsindou tegen de lat veegde. Maar het slotoffensief kwam hoe dan ook nog van de bezoekers, die de ene broodnodige treffer van doen hadden om alsnog een tweede plaats te mogen beogen. Vallen deed de goal niet, zodat Lierse na vijf nederlagen nog een keer een puntje pakte. Westerlo kon nu al voor de vijfde keer op rij niet winnen en lijkt definitief uitgeteld voor de tweede plaats.

Bij Lierse was er in de kern overigens geen spoor van Ben Santermans en Jamal Aabbou. Wellicht zal de sportieve staf ook in de resterende drie wedstrijden geen beroep meer doen op het duo. Met nog uitjes bij Club NXT en Seraing en een afsluiter voor eigen volk tegen RWDM kijken de Lierenaars vooral al richting volgend seizoen.

Kurt Guldentops

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws