©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Mathieu van der Poel start “zonder stress” aan de Ronde

Zondag start Mathieu van der Poel met het rugnummer 1 in de 105e Ronde van Vlaanderen. Na een tegenvallende Dwars door Vlaanderen keerde de Nederlandse kampioen huiswaarts om zich zaterdag weer bij zijn teamgenoten te voegen in het hotel. De sfeer bij Alpecin-Fenix is ontspannen en goed. Het team start in Antwerpen met maar één missie en dat is Mathieu van der Poel aan een tweede opeenvolgende zege helpen in “Vlaanderens Mooiste”.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK: Superfavoriet Wout van Aert: “Mathieu kan een bondgenoot zijn voor mij”

“Wij hebben het deze week heel rustig gehouden”, zegt sportdirecteur Michel Cornelisse. “Dwars door Vlaanderen was niet zo’n denderend succes voor Mathieu, maar we werden er met Tim Merlier wel derde. Mathieu heeft toen nog zijn deel van het werk geleverd om Tim in een goede positie naar de eindmeet te brengen. Zo is andermaal duidelijk geworden dat Van der Poel geen robot is. Het zou natuurlijk prachtig zijn om de Ronde van Vlaanderen tweemaal op rij te winnen, maar hij heeft hem al en kan dus zonder stress naar de start toeleven. Als we niet winnen, maar we kunnen elkaar ‘s avonds in de ogen kijken, dan gaan we met de glimlach naar huis.”

De tactiek van Alpecin-Fenix is simpel: alles voor Mathieu van der Poel. “Dat is geen geheim en kan ik volmondig bevestigen. Hij heeft een sterke ploeg rond zich. Ik heb het er best moeilijk mee dat sommigen zo degenererend doen over ons team. Kijk eens naar Dwars door Vlaanderen. Daar werkt vier man voor Tim Merlier. Welke ploeg had nog zoveel manschappen achter de hand? “

 

 ©  BELGAIMAGE

Na de Ronde van Vlaanderen legt Van der Poel zich toe op het mountainbiken. Geen Amstel dus voor hem. “Hij neemt even rust. Vergeet niet dat hij er al een lang crossseizoen heeft opzitten. En dan begon hij meteen aan zijn wegcampagne. Na De Ronde wil hij mountainbiken en dat laten wij hem doen. Mathieu doet dat nu eenmaal graag en wie zijn wij om hem dat te verbieden? Hij heeft afwisseling nodig.”

MEER OVER Ronde van Vlaanderen

Meer sportnieuws