© ATV

Beerschot stelt nieuwe algemeen directeur voor: Frédéric Van den Steen

In de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur is Beerschot uitgekomen bij Frédéric Van den Steen (50). Dat maakte de club vrijdag bekend. Van den Steen volgt Gunther Dieltjens op.

Hannes Van Gael

“Frédéric Van den Steen, de ex-commercieel directeur van JAKO , Joma, Jartazi en Masita en nu business coach, zal K. Beerschot V.A. vervoegen om er de rol als algemeen directeur op zich te nemen”, communiceerde Beerschot vrijdag. “De club was al enige tijd op zoek naar een ervaren voetballiefhebber om de operationele werking en de dagelijkse werking op vlak van hospitality, communicatie, sales en marketing verder te ontwikkelen.”

Voorzitter Francis Vrancken is verheugd met de komst van Van den Steen. “Als commercieel directeur van verschillende teamwearbedrijven heeft hij een rijke ervaring kunnen opbouwen in het Belgische topvoetbal op vlak van sponsoring en commercieel beleid. Frédéric heeft het juiste profiel om de operaties bij Beerschot te leiden.”

Ook de operationele structuur van Beerschot wordt aangepast. “Voorzitter Francis Vrancken, algemeen directeur Frédéric Van den Steen, technisch manager Sander Van Praet en academy manager Davy De Smedt vormen het nieuwe ‘management committee’”, licht bestuurslid Jan Van Winckel toe op de paarse webstek.

“Dit comité wordt voorgezeten door uittredend algemeen directeur Gunther Dieltjens. Gunther, die de fakkel doorgeeft aan Frédéric, heeft afgelopen jaar pro deo de club geleid. Het bestuur wil hem daar dan ook enorm hard voor bedanken. Gunther is belangrijk geweest in zijn rol en zal belangrijk blijven voor de club.”

Van den Steen was in het verleden actief als sportief manager bij SK Londerzeel en Grimbergen in de nationale amateurreeksen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws