Het doelgroepenbad is klaar om gezinsbubbels te ontvangen. 

Het doelgroepenbad is klaar om gezinsbubbels te ontvangen. © Marc Peeters

Plonzen in gezinsbubbel van vier kan weer in zwembad Netepark

Herentals -

Het stedelijk zwembad Het Netepark gaat vanaf zaterdag bijkomende zwemmogelijkheden aanbieden. Het doelgroepenbad wordt opengesteld voor gezinsbubbels van maximaal vier personen, voorlopig nog als proefproject. Die kunnen in blokken van een uur zwemwater boeken.

Al maandenlang kunnen er in het Netepark alleen baantjes getrokken worden in het wedstrijdbad. Kinderen zijn daar ook welkom, tenminste als ze goed kunnen zwemmen. Gewoon wat komen stoeien in het water kon niet, maar straks weer wel. “We hebben het doelgroepenbad met kettingen verdeeld in vier vakken van 5 x 7,5 meter”, klinkt het in het Netepark.

“Gezinsbubbels kunnen tijdens de paasvakantie een vak reserveren. Onder een gezinsbubbel verstaan we maximaal vier mensen die onder hetzelfde dak wonen. Een vriendje of een neefje meebrengen, mag dus niet. Als een gezinsbubbel uit zes mensen bestaat, mogen die samen komen zwemmen maar moeten ze twee zones reserveren. Zo zitten er steeds maximaal 16 mensen in het bad.”

Komen zwemmen kan op weekdagen tussen 14 en 18u en tijdens het weekend van 9 tot 17u. Reservatie is verplicht. Een Herentalsenaar betaalt 3 euro voor een zwembeurt van een uur, een niet-Herentalsenaar 3,50 euro. De gezinsbubbels krijgen een groepskleedkamer ter beschikking en contact met de andere zwembadgebruikers wordt vermeden.” De testfase loopt tijdens de paasvakantie. Daarna wordt het project geëvalueerd. Het doelgroepenbad is veel ondieper dan het wedstrijdbad waardoor kinderen die nog niet perfect zwemmen er zich volop kunnen amuseren. Het recreatiebad en de glijbaan blijven tot nader order gesloten. (mph) 

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio