©  NBEN

Seizoensstart WK motorcross opnieuw uitgesteld tot midden juni

De start van het wereldkampioenschap motorcross MXGP en MX2 is opnieuw uitgesteld als gevolg van de coronacrisis, zo hebben de organisatoren woensdag bevestigd. De nieuwe kalender telt 19 Grote Prijzen.

vvaBron: BELGA

Het seizoen zou normaal gezien al twee maanden later dan gebruikelijk starten, eind mei in Nederland. Maar nu zal het seizoen pas op 13 juni starten met de GP van Orlyonok in Rusland, als gevolg van de afgelasting van de GP van Oss.

Bij de update van de kalender keert op 27 juni ook de Britse GP in Matterly Basin terug, gevolgd door de GP van Italië in Maggiora op 4 juli. In juli volgen dan de GP’s van Letland (Kegums op 11/07), Nederland (Oss op 18/07) en Tsjechië (Loket op 25/07), waarna op 1 augustus de GP van België in Lommel zal gereden worden.

Voor de Turkse GP op 5 september in Afyonkarahisar staan er in augustus nog 2 GP’s op de planning: De GP van Zweden in Uddevalla op 15 augustus en de GP van Finland in Litti-KymiRing op 22 augustus.

Op 19 september wordt de GP van Sardinië, in Riola Sardo, aan de kalender toegevoegd.

Dan volgen ook nog de GP’s van Duitsland (Teutschenthal op 3 oktober), Frankrijk (op 10 oktober op een nog te bepalen plaats), Spanje (intu Xanadu-Arroyomolinos op 17 oktober), Portugal (Agueda op 24 oktober) en Trentino (Pietramurata op 31 oktober).

 

 ©  avt-press/verhoeven

Het seizoen wordt afgesloten met drie GP’s buiten Europa, met de GP van Argentinië op 14 november op een nog nader te bepalen locatie en twee GP’s in Indonesië. Eerst is de GP van Azië voorzien in Borobudur op 28 november, gevolgd door nog een Indonesische GP, die van Bali op 5 december.

De Motorcross der Naties, die traditioneel het seizoen afsluit, blijft behouden in de nieuwe kalender. Hij staat gepland voor 26 september in het Italiaanse Mantua.

De organisatoren van het wereldkampioenschap hopen dat er gezien de vaccinatiecampagnes weer toeschouwers welkom zullen zijn op de GP’s.

In de MX2 lijkt de Belgische hoop op een wereldtitel vooral op de schouders van Jago Geerts te liggen, die vorig jaar nog vicewereldkampioen werd.

(belga)

Meer sportnieuws