Aan de verschillende sport- en speelpleintjes, pannakooien en voetbalveldjes in Sint-Katelijne-Waver duiken borden op in de vorm van een voetbal. 

Aan de verschillende sport- en speelpleintjes, pannakooien en voetbalveldjes in Sint-Katelijne-Waver duiken borden op in de vorm van een voetbal. © rr

Gemeente schenkt ballen aan spelers die in iedere kern voetballen

Sint-Katelijne-Waver -

Nog tot en met 30 mei daagt de gemeente Sint-Katelijne-Waver haar inwoners uit om op zo veel mogelijk verschillende speelpleintjes en veldjes te voetballen. Wie in iedere kern van de gemeente een balletje trapt, krijgt een bal cadeau.

Aan de verschillende sport- en speelpleintjes, pannakooien en voetbalveldjes in Sint-Katelijne-Waver duiken borden op in de vorm van een voetbal. Die borden maken deel uit van de ‘balronde’ van de gemeente. “We dagen iedereen uit om tot en met 30 mei op zo veel mogelijk verschillende pleintjes te spelen”, klinkt het bij het lokaal bestuur. “We denken daarbij niet alleen aan voetbalwedstrijdjes, maar ook aan jongleren of naar elkaar koppen. Hoe creatiever, hoe beter.”   

Wie in de vier kernen Pasbrug-Nieuwendijk, Centrum, Elzestraat en Onze-Lieve-Vrouw-Waver op minstens een veldje gaat spelen, krijgt van de gemeente een fonkelnieuwe bal cadeau. “Je kan kiezen tussen een lederen voetbal, een plastieken speelbal, een basketbal of een volleybal”, klinkt het. “Om te kunnen bewijzen dat je op minstens vier speelpleintjes gespeeld hebt, kan je er foto’s van opsturen via een formulier op de website van de gemeente.”

Enkele voetbalclubs organiseren ook enkele opdrachten die je coronaproof kan uitvoeren. RB Elzestraat en KFC Katelijne werkten een kopbaltraining uit en bij KGR Katelijne en KSK Wavria moet je zo veel mogelijk dummies omver trappen. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio