Willebroek is klaar voor de paasbingo. 

Willebroek is klaar voor de paasbingo. © rr

Na succesvolle kerstbingo, nu wandelzoektocht of paasbingo

Willebroek -

In navolging van de kerstbingo organiseert Willebroek nu ook de paasbingo, eveneens een kindvriendelijke wandeling. Dit keer gaan de deelnemers op zoek naar paasklokken, paaseitjes en paaskuikentjes.

Eind vorig jaar lanceerde de gemeente een kerstbingo. Tijdens deze coronaproof wandeltocht gingen gezinnen op speurtocht naar foto’s van diertjes die ze vervolgens moesten doorstrepen op hun bingokaart. Kindjes die ontdekten wat het overgebleven diertje was, ontvingen een leuke beloning.

“Dit initiatief bleek een groot succes, met een verlenging van de zoektocht tot eind januari”, zegt toerisme-schepen Ronny Somers (N-VA). “Na deze grote belangstelling kon een vervolg niet uitblijven. De gemeente start nu met een nieuwe wandelzoektocht, volledig in teken van de paassfeer.”

Op de wandeling tellen wandelaars de eitjes en getallen die ze onderweg tegenkomen. Met de overgebleven cijfers kunnen ze op het einde de code kraken en ontdekken wat de paashaas verstopt heeft. Er zijn opnieuw beloningen voor alle kinderen die de cijfercode ‘kraken’. De wandelroute is 3,5 km lang en start aan de parking van het Broek in de Broekstraat. Laarzen of stevige schoenen die vuil mogen worden, zijn een must. De bingokaart, route en meer info vind je op de website. (jb)

www.willebroek.be/paasbingo

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio