©  GOYVAERTS / GMAX AGENCY

Voetbalclubs krijgen twee maanden langer om jeugdploegen in te schrijven

Voetbal Vlaanderen maakte gisteren de speeldata bekend voor het seizoen 2021-2022. De Beker van België start traditioneel in het laatste weekend van juli (31 juli en 1 augustus). Wel nieuw: de competities in tweede en derde afdeling VV en in de provinciale reeksen beginnen allemaal gelijktijdig. De eerste speeldag is voorzien voor het weekend van 4 en 5 september. De laatste speeldag van de reguliere competitie is gepland in het weekend van 30 april en 1 mei 2022.

Nog nieuws van de bond: de clubs uit de lagere voetbalreeksen hebben tot begin mei de kans om hun seniorenploegen in te schrijven bij de voetbalbond, het aantal jeugdploegen moet dit jaar uitzonderlijk pas begin juli doorgegeven worden.

“We merken dat er minder inschrijvingen zijn”, aldus Carl Coopmans, senior regional manager van Voetbal Vlaanderen. “We gaan ervan uit dat er wel weer meer kinderen zich aansluiten als er weer normaal getraind mag worden. Dat maakt dat de clubs nu nog geen goed zicht hebben op het aantal spelers dat ze per ploeg hebben. We geven hen daarom twee maanden respijt en sluiten de inschrijvingen pas begin juli af.”

(rome, jln)

Meer sportnieuws