©  Joris Herregods

MediaMarkt neemt intrek in Antwerp Tower op De Keyserlei

MediaMarkt palmt een deel in van de Antwerp Tower, de grote woontoren aan de De Keyserlei die stilaan zijn afwerking nadert. Het is de eerste handelszaak die de verhuizing naar het prestigieuze gebouw aankondigt.

De nieuwe winkel, op de eerste verdieping, zal in augustus 2021 open gaan. MediaMarkt zit nu nog aan de andere kant van De Keyserlei, tegen het station Antwerpen-Centraal aan.

De woontoren Antwerp Tower krijgt 240 woningen, 4.600 vierkante meter kantoorruimte en 3.300 vierkante meter handelsruimte. De omvorming van een wat afgeleefde blok naar een toekomstbestendig immoproject is volop bezig en nadert stilaan haar voltooiing. Concreet staat in augustus dus de verhuizing van Mediamarkt Century Center naar Mediamarkt Antwerp Tower op het programma.

De nieuwe vestiging zal met zijn 1.600 vierkante meter verkoopoppervlakte wel iets kleiner zijn dan de huidige winkel op De Keyserlei. “Maar de klant zal een beter overzicht hebben omdat we de winkel zullen inrichten volgens ons nieuwe concept. Dat legt de nadruk op een nog betere klantenservice. Zo zal de winkel er hedendaagser uitzien”, zegt woordvoerster Janick De Saedeleer. MediaMarkt telt ondertussen 27 winkels in ons land.

MediaMarkt Antwerpen was bij een van de eerste vestigingen in ons land. Foto uit 2008, 

MediaMarkt Antwerpen was bij een van de eerste vestigingen in ons land. Foto uit 2008, ©  koen fasseur / van Beygaerden

Er is ook nieuws over het gelijkvloers van de commerciële toren. Dat zal worden ingericht als een foodstreet met zeven zaken in verschillende stijlen. “Het zullen eigentijdse fast-casual concepten waarbij verschillende eetculturen elkaar aanvullen”, vertelt Benoît Chauvin, Transaction & Letting Specialist bij ontwikkelaar Matexi. Deze foodstreet zal ook eind van de zomer open kunnen.

 ph

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio