©  BELGA

Vanaken, Praet, Doku en Mignolet starten tegen Wit-Rusland

De Rode Duivels startten met een 4 op 6 aan de WK-kwalificatiecampagne. Na een mindere prestatie hoopt bondscoach Roberto Martinez een reactie te zien. Hij roteert stevig tegen voetbaldwerg Wit-Rusland. Foket die sterk inviel tegen de Tsjechen grijpt naast een basisplaats en moet van in de tribune toekijken. Ook Courtois en Carrasco zitten niet op de bank. Mignolet, Vanaken, Doku en Praet starten wel.

red

LEES OOK: Bondscoach Martinez: “Voor de drie punten én plaats in EK-selectie”

In vergelijking met de wedstrijd van zaterdag tegen Tsjechië voert bondscoach Roberto Martinez maar liefst acht wissels door. Enkel de verdediging blijft behouden. Courtois moet plaats ruimen voor Mignolet. Chadli en Castagne worden vervangen door Meunier en Thorgan Hazard. Op het middenveld geen Tielemans en Dendoncker, wel Vanaken en Praet mogen verrassend centraal op het middenveld post vatten. Voorin dan weer geen De Bruyne, Mertens en Lukaku. Trossard, die tijdens zijn invalbeurt tegen Tsjechië al indruk maakte, Doku en Batshuayi krijgen deze keer de voorkeur.

Opstelling Rode Duivels

Mignolet - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Vanaken, Praet, T. Hazard - Trossard, Batshuayi, Doku

De bank: Kaminski, Casteels, Boyata, Dendoncker, De Bruyne, Tielemans, Lukaku, Mertens, Saelemaekers, Januzaj, Benteke, Castagne

Geblesseerd: Witsel, E. Hazard, Delcroix, Vermaelen

Op 1 kaart van schorsing: T. Hazard, Vertonghen en Castagne

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws