Een van de gekende knelpunten is de oversteek aan de Kleine Nieuwedijkstraat. ©  Dirk Vertommen

Stad en provincie werken samen om fietsostrade te optimaliseren

Mechelen -

De stad Mechelen en de provincie Antwerpen werken samen om de fietsostrade (F1) te optimaliseren. Ze sluiten daartoe een overeenkomst.

De fietssnelweg Antwerpen-Brussel heeft ondertussen al flink wat kilometers op de teller. De provincie wil met alle gemeenten rond die F1 een samenwerking opzetten om hem verder uit te bouwen en te optimaliseren. De gemeenteraad heeft maandagavond de overeenkomst daartoe goedgekeurd.

Nu al fietsen er dagelijks tweeduizend mensen op het gedeelte op Mechels grondgebied. Zowel de provincie als de stad zijn ervan overtuigd dat dit aantal nog aanzienlijk kan toenemen door de route verder te verbeteren. De provincie maakte een inventaris op van verschillende werkpunten die door een studiebureau worden onderzocht.

Knelpunten

Gekende knelpunten zijn de oversteken aan de twee kruispunten met de Caputsteen- en de Kleine Nieuwedijkstraat, waar de circulatie wordt bestudeerd en naar oplossingen wordt gezocht.

Ook de verbinding tussen de fietsostrade en het toekomstige fietspad langs de tangent wordt bestudeerd. “Fietsers moeten vlot de verbinding kunnen maken. Tegelijk willen wij de fietsostrade op het Ontvoeringsplein aan station Nekkerspoel duidelijker aangeven”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Op lange termijn zijn er ook ideeën om de bestaande omheiningen langs de fietsostrade verder van het fietspad te plaatsen. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen