©  AFP

Elise Mertens dubbelt voortaan met de ervaren Taiwanese Hsieh Su-Wei

Elise Mertens heeft een nieuwe partner voor het dubbelspel gevonden. De Limburgse gaat in zee met de ervaren Taiwanese Hsieh Su-Wei.

Bron: BELGA

Mertens vormde lang een succesvolle tandem met de Wit-Russische Aryna Sabalenka, maar die wil zich meer focussen op het enkelspel. Haar plaats aan de zijde van Belgiës beste tennisster wordt ingenomen door de 35-jarige Hsieh Su-Wei.

“Het is voorzien dat we de rest van het jaar samenspelen”, vertelde Mertens na haar zege tegen de Estse Anett Kontaveit op het toernooi van Miami. “We zullen samen de belangrijkste toernooien afwerken, zoals Madrid en Rome en de grandslams. met Aryna (met wie ze de Australian Open won, red) zou ik nog slechts hier of daar enkele toernooien spelen en dat zou het lastiger maken om een passend iemand te vinden voor de grandslams. We zullen ons eerste toernooi in Madrid spelen en ik hoop dat het goed zal gaan.”

Hsieh Su-Wei zocht na haar breuk met de Tsjechische Barbora Strycova, aan wiens zijde ze Wimbledon won in 2019, eveneens een nieuwe partner. De Taiwanese staat derde op de dubbelranking, net achter Sabalenka en Mertens.

“Het enkelspel blijft uiteraard mijn prioriteit, maar ik vind het wel de moeite om te proberen”, gaat Mertens verder. “Uiteraard heeft ze een heel andere stijl dan Aryna (Hsieh slaat alles tweehandig en speelt met veel gevoel, red) maar ze leest het spel heel goed en heeft een sterke volley. Ze zal haar tegenstanders niet van het terrein slaan, maar het is leuk samenspelen met iemand die een heel ander soort tennis heeft. We hebben al samen getraind in Australië. Ze is ontspannen en heeft veel humor.”

Meer sportnieuws