©  AFP

Boris Johnson onder vuur: “Mensen hebben al genoeg vakantie gekregen”

Bron: The Guardian

“De mensen hebben tijdens de coronapandemie al genoeg vakantie gekregen thuis en zouden moeten proberen om terug naar hun kantoor te gaan.” Dat antwoordde de Britse premier Boris Johnson op de vraag wanneer werknemers terug naar hun werk moesten terugkeren.

Hij deed de uitspraak op de voorjaarsconferentie van de conservatieve partij. De Britse minister van Financiën én partijgenoot Rishi Sunak had eerder ook al bedrijven aangespoord om kantoren te heropenen wanneer de pandemie afneemt. Uitspraken die aan de andere kant van het Kanaal veel deining veroorzaken. Zowel wetenschappers als Labourpolitici noemden de uitspraken ‘onverantwoordelijk’ en ‘totaal in strijd met de weg die de overheid voor ogen heeft om uit de lockdown te komen’.

Bovendien komen de uitspraken in tijden waarin revolutionaire veranderingen gevraagd worden voor werk na de pandemie. Veel meer mensen willen op afstand werken en bedrijven denken na hoe ze personeel het meest effectief kunnen inzetten. Experten voorspelden ook dat het oude vijfdaagse weekmodel van kantoorwerk wordt vervangen door flexibelere regelingen, zoals drie dagen thuis en twee op kantoor.

Toen de eerste Covid-19-golf afzwakte in juli van vorig jaar, drong Johnson er ook al bij mensen op aan weer naar het werk te gaan. Dat was lang voordat de officiële richtlijnen toen werden versoepeld. (thv)

Vastgoed

Jobs in de regio