©  EPA-EFE

REACTIES. Vertonghen: “Beseffen dat er goede tegenstanders zijn”

De Rode Duivels werden zaterdagavond nog eens gestopt. Tsjechië hield de troepen van Roberto Martinez tot 1-1, en dat hebben de Duivels geweten. “We staan weer met de voetjes op de grond.

jug, bla, lvh

Jan Vertonghen baalde na de 1-1 in Praag. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou zijn”, aldus de verdediger. “De Tsjechen zetten hoog druk, speelden veel directe passes en hebben kwaliteiten. Na de 1-1 konden we niet overpakken. Zij bleven kansen creëren en wij gaven wat makkelijke ballen weg. De ruimte tussen de linies werd te groot. We hielden de bal niet bij en wonnen weinig tweede ballen. Als je dat optelt is 1-1 nog niet zo slecht. Vooraf wisten we dat Tsjechië onze grootste rivaal zou zijn, maar goed…We staan weer met de voetjes op de grond. Of neen, we zijn nooit gaan zweven. Maar we beseffen opnieuw dat er goeie tegenstanders zijn.

Thibaut Courtois: “Dinsdag moeten we 7 op 9 halen”

Doelman Thibaut Courtois pareerde enkele goeie ballen, maar was realistisch. “Het is ontgoochelend als je niet kunt winnen”, aldus de keeper. “Maar Tsjechië heeft een heel goeie match gespeeld. Zij hadden evenveel kansen als wij en het blijft een goeie tegenstander. Ze zetten hoog druk en we kregen de ballen niet makkelijk. voorbij de pressing. Daarnaast is er natuurlijk de opeenvolging van matchen. We speelden vorig weekend, woensdag, nu in Tsjechië…Als je dan vandaag niet kunt winnen: oké. Dan moeten we dinsdag tegen Wit-Rusland zeker 3 punten pakken. Dat is dan niet de beste start, maar 7 op 9 zou ook niet slecht zijn.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws