In het gebied Keyfheide nabij Taverne Luihoeve in Meerhout

In het gebied Keyfheide nabij Taverne Luihoeve in Meerhout© Jean Eykmans

Wandelnetwerk Grote Netewoud breidt uit met 53 kilometer

Meerhout/Balen/Mol/Geel -

Wandelnetwerk Kempense Landduinen heeft een flinke kwaliteitsinjectie gekregen én een naamsverandering tot Natuurpark Grote Netewoud. In een nieuwe wandelkaart zijn maar liefst 53 extra wandelkilometers opgenomen.

Dat is het resultaat van een samenwerking tussen Toerisme Provincie Antwerpen, Natuurpunt, Agentschap voor Natuur en Bos, de gemeenten Balen, Meerhout, Mol en de stad Geel.

‘Wilderniswandelen voor groot en klein’ en ‘Op mini-expeditie’ zijn de slogans die het Wandelnetwerk Grote Netewoud naar voor schuift. Er is keuze te over in het gebied om avontuurlijke wandelingen te maken. Vlak bij het Bezoekerscentrum Grote Netewoud in Meerhout ligt het Totterpad en een fraaie zone speelnatuur. Het gebied telt tien natuurgebieden waarin de wandelaars enorme zandduinen, broekboswegen en vlonderpaden onder de voeten krijgen.

De 53 extra kilometers werden onder meer opgetekend in het Molderbroek in Mol en rond Pakawi Park in Olmen, en er werden vlotte verbindingen met het centrum van Mol en het wandelnetwerk Ham in Limburg gerealiseerd.

De nieuwe wandelkaart kost 8 euro en is te koop bij de toeristische diensten van Balen, Geel, Meerhout en Mol of na afspraak via bc.grotenetewoud@natuurpunt.be, en bij het Bezoekerscentrum Grote Netewoud, Watermolen 7 in Meerhout.

(jeey)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio