Paula De Leeuw zit in een rolstoel en kent de problemen die te smalle voetpaden of te hoge stoepranden aan bushaltes opleveren. 

Paula De Leeuw zit in een rolstoel en kent de problemen die te smalle voetpaden of te hoge stoepranden aan bushaltes opleveren. © Jef Wijckmans

Paula De Leeuw (N-VA): “Maak bushaltes toegankelijk”

Aartselaar -

N-VA-fractieleidster Paula De Leeuw wil dat de gemeente het charter Toegankelijke Bushaltes ondertekent. Omdat ze door ziekte zelf in een rolstoel zit, wordt ze dagelijks met de problemen bij het gebruik van openbaar vervoer geconfronteerd.

“Het is echt wel nodig dat we onze minder toegankelijke bushaltes in kaart brengen”, zegt Paula De Leeuw. “Dat kan met de hulp van Inter, het Vlaamse agentschap dat hiervoor in het leven werd geroepen. Ik ervaar geregeld dat nogal wat bushaltes in onze gemeente aanpassingen nodig hebben. De staat van het voetpad en de breedte ervan zorgen op verschillende plaatsen voor moeilijkheden. Ook te hoge stoepranden zijn een voorbeeld van onmogelijke hindernissen voor rolstoelgebruikers.”

Maar de aanpassing van de haltes komt volgens haar niet alleen rolstoelpatiënten of ouderen ten goede. Ook met een kinderwagen of met een blessure, is dit belangrijk. Het feit dat de Vlaamse overheid 5.000 euro per halte subsidieert, is een opportuniteit.

“De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de bushalteaccommodatie”, gaat De Leeuw verder. “Dankzij die subsidies en ons budget, hoop ik dat nog deze legislatuur dat alle minder toegankelijke bushaltes worden aangepakt. En wie weet wint Aartselaar dan in de toekomst wel de Vlaamse award Meer Mobiele Gemeente.” (jw)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio