©  BELGA

‘Pedojagers’ van 18 doorverwezen naar rechtbank

De raadkamer in Antwerpen heeft drie jonge ‘pedojagers’ naar de correctionele rechtbank verwezen. Via een datingapp hadden ze contact gezocht met homo’s. Ze spraken met de slachtoffers af in Wuustwezel en dwongen hen hun persoonlijke bezittingen af te geven. Toen een van hen zich verzette, werd hij beschoten met een loodjesgeweer.

Bron: BELGA

Een van de jongeren had op de datingapp Grindr een vals profiel aangemaakt. Als een slachtoffer toehapte, werd met hem op een verlaten plek in Wuustwezel afgesproken, waar ze hem dan met drie stonden op te wachten. Het slachtoffer werd vervolgens onder bedreiging van een luchtdrukpistool beroofd van zijn bezittingen, zoals zijn geld en gsm. Een vierde jongere was op de hoogte van de praktijken en deelde mee in de buit.

De feiten kwamen aan het licht na een aangifte bij de lokale recherche van de politiezone Grens. Er konden uiteindelijk drie slachtoffers geïdentificeerd worden. Een van hen werd beschoten met een loodjesgeweer, toen hij zijn bezittingen weigerde af te geven. Alle feiten hadden zich kort na elkaar in oktober voorgedaan. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers, maar durven zij niet naar voren te komen.

“De raadkamer heeft donderdag vier jongeren van 18 jaar uit Brecht en Wuustwezel doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De feiten werden gekwalificeerd als afpersing, poging tot afpersing en heling”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. blgMEER OVER Rechtbank Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio