©  hc

Van der Poel verkende parcours niet voor debuut in E3 Saxo Bank Classic

Hij is vrijdag alweer de te kloppen man, naast zijn eeuwige rivaal Wout van Aert. Maar voor Mathieu van der Poel is het zijn allereerste deelname aan de E3 Saxo Bank Classic. “De hellingen staan op mijn stuur”, aldus de winnaar van de Strade Bianche.

Werner Bourlez, Vincent Van Genechten

“Het gaat over bekende klimmetjes, dus op zich is het allemaal wel gekend”, lachte de Nederlandse kampioen voor de start. “Het schijnt een enorm lastige en attractieve wedstrijd te zijn, dus daar kijk ik wel naar uit. Ik denk dat het parcours iets is dat mij moet liggen op een goeie dag. De hellingen staan op mijn stuur en ze zullen het in mijn oortje nog eens moeten zeggen. Ik heb de verkenning niet meegedaan, omdat ik ervoor gekozen heb om thuis te zijn. Maar ik ken de meeste beklimmingen en er zijn altijd wel een aantal herkenningspunten om te weten waar ik zit.”

Even thuis zijn bij vriendin Roxanne, dat was nodig. “Ik ben iemand die graag thuis is”, aldus Van der Poel. “Het was een langer blok in Italië en ik heb het idee dat dit de beste keuze was om hier fris aan de start te staan. Waarom deze koers en niet Gent-Wevelgem? Door het parcours en het koersverloop. Ik denk dat dit een heel eerlijke wedstrijd is en makkelijker om mee te doen. Bij Gent-Wevelgem is het na de Kemmelberg vaak te tactisch en te lang naar de finish.”

 

 ©  BELGAIMAGE

En winnen bij zijn debuut, dat zou geen nieuwigheid zijn voor Van der Poel. Denk maar aan de Amstel Gold Race. “Dat zou heel mooi zijn natuurlijk, maar dan ga ik wel een goeie dag moeten hebben. Er zijn veel renners in vorm en het is een enorm lastig parcours. De besten zullen hier vooraan zitten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Mathieu van der Poel

Meer sportnieuws