©  BELGA

Wout van Aert: “De kasseikoersen zijn de mooiste die er zijn”

Na een geslaagde hoogtestage en een sterke seizoenstart in Italië kijkt Wout van Aert uit naar zijn eerste koersen op de Vlaamse kasseien. Vrijdag start hij in de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke. “De kasseikoersen zijn de mooiste die er zijn. Uiteindelijk maak ik veel opofferingen voor die wedstrijden.”

Maarten Delvaux

LEES OOK: E3 Saxo Bank Classic 2021: alle ogen op ‘Grote Twee’ want eentje ontbreekt

“Ik kom altijd graag terug naar de plaats waar het eigenlijk allemaal een beetje begonnen is,” vertelt Van Aert, die in de E3 Saxo Bank Classic in 2019 tijdens zijn debuut direct de tweede plaats wist te bemachtigen. “Ik weet nog dat ik toen goede benen had. Die binnenkomer met een podiumplaats geeft me veel vertrouwen voor deze editie. Met deze koers heb je daarnaast een ideale opwarmer voor wat er komt: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

Ook over het parcours is de Belgische renner te spreken. “Het parcours is al vroeg lastig, dus je kan meteen koers maken. Het lange stuk richting Harelbeke maakt de koers spannend. Het zorgt telkens voor een spel tussen groepjes of een groep versus een vluchter. Dit zorgt ervoor dat een groepsspint zo goed als uitgesloten is. Het gaat simpelweg een mooie koers worden.”

Gent-Wevelgem

Twee dagen later staat de selectie van Team Jumbo-Visma alweer aan de start van de volgende klassieker: Gent-Wevelgem. Zoals elk jaar is de kans groot dat naast de plugstreets en hellingen de wind van grote invloed zal zijn op het koersverloop.

Zowel in de E3 als in Gent-Wevelgem wordt de Belgische kopman onder anderen ondersteund door zijn landgenoot Nathan Van Hooydonck. “Als Vlaming is het extra speciaal om deze koersen te rijden, zeker voor een echte kopman zoals Wout,” aldus Van Hooydonck. In Dwars door Vlaanderen worden Van Aert, Van Hooydonck en Timo Roosen vervangen door David Dekker, Christoph Pfingsten en Olav Kooij.