©  BELGA

Kopecky en D’hoore laten zich verrassen: Grace Brown wint Brugge-De Panne

Grace Brown heeft Brugge-De Panne bij de vrouwen op haar naam geschreven. De 28-jarige Australische verraste een kopgroep met onder meer Lotte Kopecky en Jolien D’hoore met een knappe solo in de laatste tien kilometer.

Maarten Delvaux

Een dag na de mannen was het de beurt aan de vrouwen om te koersen tussen Brugge en De Panne. De eerste honderd kilometer gebeurde er ontzettend weinig, maar de laatste passage door de gevreesde Moeren leverde gelukkig wel het verhoopte spektakel op. De wind ranselde het peloton uit elkaar. Lotte Kopecky liet zich aanvankelijk verrassen, maar de Belgische kampioene reed met een indrukwekkend nummertje solo van de tweede groep naar voren. Daar sloot ze aan bij een kopgroep met twaalf andere dames waaronder Jolien D’hoore, Amy Pieters, Lisa Brennauer, Kirsten Wild, Elisa Balsamo en Grace Brown.

Die laatste ging er op tien kilometer van de streep alleen van door. De 28-jarige Australische leek te zullen sneuvelen op de brede winderige kustwegen richting De Panne, maar in de achtervolging draaide het vierkant. Kopecky, D’hoore en de rest keken naar elkaar om het werk op te knappen en kwamen uiteindelijk enkele seconden te kort voor de zege. Die ging uiteindelijk oververdiend naar Brown. In het sprintje om de tweede plaats klopte de Deense Emma Cecilie Jorgensen nog onze landgenotes Jolien D’hoore (derde) en Lotte Kopecky (vierde).

 

 ©  BELGA