©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Heraanleg deel Schorsemolenstraat start op 4 mei

Sint-Katelijne-Waver -

Op dinsdag 4 mei starten de werken aan de heraanleg van de Schorsemolenstraat in Sint-Katelijne-Waver. In het stuk tussen IJzerenveld en de bocht omhoog komt een nieuwe gescheiden riolering en wordt de weginrichting vernieuwd. De werken moeten voor het bouwverlof klaar zijn.

De staat van de Schorsemolenstraat was voor veel mensen een bron van ergernis. “We kregen regelmatig klachten over het voetpad, dat er slecht bijligt en te smal is”, zegt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw (N-VA). “Ook de rijbaan is volledig versleten. Daarom voorzien we een nieuwe bovenbouw met een vernieuwde rijbaan, parkeerplaatsen, een voetpad van 1,5 meter breed en groenaanplantingen. Er komt ook nieuwe ledverlichting en de nutsleidingen worden volledig ondergronds geplaatst.”  

Samen met Pidpa-HidroRio rust de gemeente de straat ook uit met een gescheiden rioleringsstelsel, zodat het afvalwater gescheiden kan worden ingezameld van het regenwater. De bestaande dakafvoeren worden door de aannemer aan de voorzijde van de woningen afgekoppeld en aangesloten op de nieuwe regenwaterleiding.

De werkzaamheden gaan van start op dinsdag 4 mei en moeten grotendeels klaar zijn tegen het bouwverlof. Op dat moment wil de gemeente de straat opnieuw openstellen voor het verkeer. De kostprijs van de heraanleg bedraagt 170.000 euro. Het gemeentebestuur neemt daarvan 90.000 euro voor haar rekening. (svds)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen