©  Peter Malaise

Sep Vanmarcke wil na ziekte opnieuw knallen: “Verwacht niet dat Van Aert en Van der Poel op 70km van de streep alles gaan opensmijten”

Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) gaat na een ziekteperiode vrijdag van start in de E3 Saxo Bank Classic. De West-Vlaming voegde Nokere Koerse nog toe aan zijn agenda maar werd na deze semiklassieker ziek. Vrijdag hervat hij in de E3 en zondag staat ook Gent-Wevelgem op zijn agenda. Hij start er als kopman binnen Israel Start-Up Nation.

Bron: BELGA

“Het was een fikse verkoudheid. Niet echt veel meer, maar dat bracht wel met zich mee dat ik wat last had met de ademhaling. Elke dag wordt het beter. Het is nu ook wel de periode om af te rekenen met een verkoudheid maar goed is het natuurlijk nooit om in deze omstandigheden naar heel belangrijke koersen te trekken. Ik werd ook meermaals getest op corona, zelfs meerdere keren per week. Gelukkig was dat telkens negatief”, stelt Sep Vanmarcke.

De E3 Saxo Bank Classic is de aanloop naar Gent-Wevelgem en wordt her en der een miniversie van de Ronde van Vlaanderen genoemd. “De E3 Harelbeke winnen staat zeer mooi op een palmares. Als je die koers wint is een deel van je voorjaar al geslaagd. Ik kijk vrijdag in eerste instantie naar mijn eigen gevoel. Wout van Aert en Mathieu van der Poel starten er, zij zijn opnieuw torenhoog favoriet. En daaronder mag je dan zowat 15 man zetten. Afwachten hoe de koerssituatie is. Feit is dat wanneer die twee gaan aanvallen je mee moet. Ik verwacht niet dat ze op 70 kilometer van de eindmeet de koers gaan opensmijten. In de E3 Harelbeke zal er wat meer beredeneerder gekoerst worden”, vervolgt Sep Vanmarcke.

“Zondag is er dan al Gent-Wevelgem en dat is een koers die me toch net iets beter ligt. In Wevelgem stond ik al enkele keren op het podium. Dat was in Harelbeke nog niet het geval. Aan mij om dat misschien eens te veranderen”, meldt Sep Vanmarcke.