©  BELGA

Fans van Rode Duivels en Red Flames heten nu ‘Belgian Red Insiders’

De officiële fanclub van onze nationale elftallen 1895 viert vandaag haar 10-jarig jubileum en vanaf heden zullen de leden door het leven gaan als Belgian Red Insiders. “Met het EK, de Nations League en het WK voor de Rode Duivels en het EK voor de Red Flames in het vooruitzicht willen we het komende anderhalf jaar doorgroeien tot een nog grotere supportersfamilie als Belgian Red Insiders”, zegt Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator van de KBVB en het gezicht van 1895.

Hannes Van Gael

Dankzij het succes van de nationale elftallen groeide 1895 de afgelopen 10 jaar explosief. Intussen is het een organisatie die vele andere Europese landen inspireert om ook hun achterban te betrekken en te mobiliseren voor het voetbal. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van 1895 krijgen de leden een nieuwe roepnaam, de “Belgian Red Insiders”, gekozen door een panel van 250 trouwe fans.

“Onze nieuwe naam weerspiegelt dat wij de kern, zeg maar het hart, van het Belgische supporterslegioen zijn. Als Belgian Red Insiders willen we onze Rode Duivels naar een eerste prijs stuwen, onze Red Flames aanvuren tijdens het EK in Engeland en tegen eind 2022 één grote voetbalfamilie met heel veel nieuwe leden zijn. Via de nieuwe RBFA-app en onze nieuwsbrief zullen onze Red Insiders altijd op de eerste rij zitten en via het Fan Board zullen ze hun stem kunnen laten horen als trouwste supporters”, aldus Tijs Cools.

MEER OVER DE RODE DUIVELS