©  Tresignie Geert - GTG

Kangoeroes Mechelen steviger op vierde stek na stunt in Brussels

De midweekwedstrijden in de EuroMillions League brachten woensdagavond twee verrassingen. Luik won in eigen midden van Okapi Aalst en een gehandicapt Kangoeroes Mechelen, zonder centers en dus Jito Kok (knie) en Trevor Thompson (vinger), stuntte in Brussels. Vanavond ontvangt Charleroi in de Dôme Limburg United.

Patrick Ceulemans

“We deden het enkele weken geleden zonder onze twee kleine mannen Terry Deroover en Domien Loubry die geblesseerd in de lappenmand lagen. Nu zonder onze centers, maar konden alsnog een belangrijke zege boeken,” zei coach Paul Vervaeck. Voor Kangoeroes meteen de vierde zege op een rij waardoor het met 7 op 13 zich steviger op de vierde plaats nestelt. Voor Brussels was het in de vijftiende wedstrijd al de elfde nederlaag.

Jito Kok sukkelt met een knieblessure en Trevor Thompson met een vingerblessure. Een scan bracht zelfs een breuk aan het licht,” zei coach Paul Vervaeck van Kangoeroes Mechelen voor de wedstrijd tegen Brussels. De Maneblussers misten tevens Nick Celis die nog steeds in isolatie zit na een coronabesmetting. Zonder echte center speelde het “kleine” Kangoeroes Mechelen echter een dijk van een wedstrijd. Niels Foerts scoorde in de eerste helft 14 punten zonder misser en leidde de club uit de hoofdstad na 22-21 wel naar een 41-36 bonus halfweg. Domien Loubry, Terry Deroover, Jonas Foerts en Mo Kherrazi lieten begaan, vonden de aansluiting en na drie kwarts flikkerde een 64-63 tussenstand op het scorebord.

In het slotschuifje kwamen de Maneblussers via het pocket-duo Loubry en Deroover zelfs op een 68-72 en 70-76 voorsprong. De slotfase bracht veel spanning en Brussels vond via Niels Foerts en Darius Washington de aansluiting: 80-80. Bram Bogaerts bracht op 30 seconden van het einde Kangoeroes Mechelen op 82-84. Na een hectisch slot stelden de Mechelaars de stuntzege net veilig: 83-84.

Ajuinen lukken slechts 2 op 25 bommen

De eerste helft tussen Luik en Okapi Aalst bracht veel balverliezen en gemiste shots en vooral geen afscheiding; 12-13, 22-28 halfweg en 37-37 na drie kwarts. In een defensieve clash kwam Luik in het slotkwart aan de leiding: 42-39 en 47-43. In het slotkwart konden de krampachtige Ajuinen geen vuist maken en stelde Luik via onder meer Brieuc Lemaire en Ioann Iarochevitch met veel karakter de derde competitiezege veilig.

 

 ©  Gregory Van Gansen

De club uit de Vurige Stede maakt meteen de aansluiting met de achtste stek. Luik telt 3 op 14 en telt maar één zege minder dan Charleroi en Leuven Bears. Okapi Aalst shotte slechts 2 op 25 driepunters en zakt met 6 op 12 verder weg in de middenmoot.

Limburg United mist drie spelers

Limburg United mist vanavond in Charleroi Ajay Mitchell (voet), de Nederlander Sam Huurman (schouder) en de Amerikaan Clifford Hammonds die in quarantaine zit omwille van een coronabesmetting in zijn onmiddellijke omgeving.