Aangeboden door fischer

fischer - deze plug van fischer herkent zelf de ondergrond. © Mediahuis Connect

Slim gezien: deze plug van fischer herkent zelf de ondergrond

Elke vakman of doe-het-zelver zal beamen dat alles begint met het juiste materiaal. Wie regelmatig klusjes uitvoert en moet boren, kan bijvoorbeeld niet zonder stevige pluggen. Maar welke plug gebruik je voor welke ondergrond? Dankzij de fischer DuoPower bestaat er nu een plug die zichzelf aanpast aan het materiaal. Hoe handig is dat?

Je hebt het wellicht ook al meegemaakt: je wilt boren, maar bent niet helemaal zeker welke materialen in de muur zitten en welke plug dus het meest geschikt is om een goed resultaat te bereiken. Dan komt de fischer DuoPower als geroepen. Het is een universele plug die uitstekende resultaten oplevert in alle verschillende materialen. De DuoPower-plug ‘voelt’ zelf in welke ondergrond hij wordt bevestigd. In functie daarvan wordt een ander soort verankeringsmechanisme toegepast: spreiden, vouwen of knopen. En dat beslist deze slimme plug helemaal zelf. Jij hoeft dus niet meer na te denken over de ondergrond.

Sterk duo

Zoals de naam DuoPower al aangeeft, bestaat de plug uit twee componenten. Het zachtere rode deel van de plug is verantwoordelijk voor een veilige grip in volle materialen. Het hardere grijze deel vormt dan weer de basis voor de vouwfunctie in holle ruimtes. De combinatie tussen het rode en grijze deel zorgt voor de verknoping bij plaatmaterialen. Dankzij de twee componenten voelt de DuoPower-plug zich helemaal goed in tal van materialen. Als het een vol materiaal is, zet de plug uit. Als het hol materiaal is, vormt die een ster.

 © fischer

Kort of lang

Goed om te weten, is dat de fischer DuoPower bestaat in verschillende lengtes. Met de korte variant bespaar je tijd (je hoeft minder diep te boren) en kun je kortere schroeven gebruiken. De lange variant kan extra hoge lasten verdragen en is ideaal voor moeilijke ondergronden. De grotere verankeringsdiepte is geschikt voor bevestiging in holle bouwmaterialen, cellenbeton of pleisterlagen.

Welke toepassingen?

De toepassingen van de DuoPower-plug zijn bijzonder uitgebreid. Je kunt de plug gebruiken in – hou je vast – beton, massieve bakstenen, volle of geperforeerde kalkzandsteen, cellenbeton, verticaal geperforeerde baksteen, gipsplaten, gipsvezelplaten, natuursteen, spaanplaat en holle vloerplaten gemaakt van baksteen. En deze opsomming is nog niet compleet …

Dat schept in de praktijk heel wat mogelijkheden. Een tv-beugel of schilderij aan de muur hangen? Schappen, keukenkasten of wandkasten monteren? Verlichting ophangen? Balustrades plaatsen? Een douchecabine installeren? De DuoPower-plug is jouw bondgenoot voor al deze klussen. Je vindt de pluggen van fischer bij alle bekende doe-het-zelfzaken (Brico, Gamma, Hubo, …).

 © fischer