©  Foto Kurt

“Nog geen definitieve beslissing over uitstel Parijs-Roubaix”

De definitieve beslissing over het al dan niet uitstellen of afgelasten van Parijs-Roubaix (Fra/WorldTour) is nog niet genomen, zo bevestigde de Franse minister van Sport Roxana Maracineanu donderdag bij France Info.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Laat het wel duidelijk zijn dat het gaat om een departement waar de gezondheidstoestand problematisch is”, verduidelijkte de minister. “Een definitieve beslissing is er niet, maar misschien zal de koers wel uitgesteld worden. De plaatselijke prefect heeft al gezegd dat de mogelijkheid tot uitstel bestaat. Hij neemt daarmee zijn verantwoordelijkheid, al zijn we nog in gesprek met hem.”

Het gaat hierbij om Michel Lalande, prefect van Hauts-de-France, een zwaar getroffen regio in Frankrijk die sinds vorige week opnieuw in lockdown is. De inwoners van de zestien betrokken departementen moeten binnen een straal van tien kilometer rond hun woning blijven en niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten. Het doorgaan van de Helleklassieker kwam daarmee meteen op de helling te staan.

Woensdag kwam de Franse krant Le Parisien op de proppen met het nieuws dat Parijs-Roubaix uitgesteld zou worden, sportkrant L’Equipe meldde vervolgens dat er alles aan gedaan wordt om de koers zoals gepland op 11 april te laten doorgaan. Organisator ASO (Amaury Sport Organisation) reageerde nog niet.

Bij een uitstel zou de Helleklassieker eventueel aan het einde van het seizoen gereden kunnen worden. Vorig jaar werd Parijs-Roubaix volledig afgelast, Philippe Gilbert won in 2019 de voorlopig laatste editie.

LEES OOK: Geruchten over uitstel Parijs-Roubaix: “ASO werkt nog steeds richting 11 april”