©  nba

NBA schrijft geschiedenis met eerste vrouwelijke tv-crew ooit

Dat de NBA op vele vlakken een trendsetter is, is geweten. De sterkste en meest commerciële sportcompetitie op deze aardbol pakte weer met een primeur uit. De wedstrijd tussen Toronto Raptors en Denver Nuggets bracht voor het eerst een volledige vrouwelijke tv-crew in de NBA.

Patrick Ceulemans

Maple Leaf Sports & Entertainment verzorgde de eerste volledig vrouwelijke tv-crew in de geschiedenis van de NBA, met Kate Beirness en Amy Audibert van The Sports Network als studio-hosts. Meghan McPeak deed de play-by-play, Kia Nurse (Canadese nationale ploeg en Phoenix Mercury/WNBA) was de analist en Kayla Gray verzorgde de interviews “on court”. Het evenement maakt deel uit van het plan van Toronto Raptors en MLSE om de bijdragen die vrouwen hebben geleverd aan sport tijdens de Women‘s History Month in de “picture” te zetten en te vieren. (Bekijk hier de beelden)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het bracht de Raptors ook geluk. Na negen opeenvolgende nederlagen kon het team uit Canada nog eens juichen. Onder meer Pascal Siakam (27 punten, 8 rebounds, 6 assists), Fred Van Vleet (19 punten) en OG Anunoby (23 punten, waaronder 5 bommen) stuwden de Raptors naar een 135-111 overwinning versus Denver Nuggets.