“Eerst vermoed je dat de brieven nog onderweg zijn, maar wat later begon het op te vallen dat de klachten alleen uit Bouwel kwamen”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). 

“Eerst vermoed je dat de brieven nog onderweg zijn, maar wat later begon het op te vallen dat de klachten alleen uit Bouwel kwamen”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). © Joren De Weerdt

Bouwelse 85-plussers krijgen geen oproepingsbrief voor coronaprik door fout in digitaal systeem

Bouwel, Grobbendonk -

Het gemeentebestuur van Grobbendonk kreeg de voorbije dagen meerdere bezorgde telefoons van Bouwelse inwoners ouder dan 85 jaar die meldden dat ze nog geen oproepingsbrief hadden ontvangen voor hun eerste coronaprik.

“Eerst vermoed je dat de brieven nog onderweg zijn, maar wat later begon het op te vallen dat de klachten alleen uit Bouwel kwamen”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). “We hebben de zaak dan onderzocht en er bleek een fout te zitten in Doclr, dat is het digitale systeem waaruit het Agentschap Zorg en Gezondheid de uitnodigingen voor de vaccinaties verstuurt.”

Het schoentje knelde bij de postcode. “Als een deelgemeente een andere postcode heeft dan de hoofdgemeente werd die niet automatisch gekoppeld aan die hoofdgemeente en werden er geen uitnodigingen uitgestuurd.” In dit geval is de postcode van Grobbendonk 2280 en die van Bouwel 2288. Deze laatste groep werd dus vergeten.

“Onze medewerkers zijn hiermee onmiddellijk aan de slag gaan en 82 inwoners van Bouwel, behorend tot de leeftijdscategorie +85, werden in kaart gebracht. Die mensen worden in de loop van donderdag allemaal opgebeld. Er kan dan meteen een praktische afspraak gemaakt worden, zodat deze senioren in de loop van volgende week hun eerste prik kunnen ontvangen.”(mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio