© jan auman

Campus Kajee spuit bufferheuvels vol madeliefjes

Schoten -

De speelvelden van Campus Kajee werden door Andy en Tommy Geys bespoten met een vreemd appelblauwzeegroen mengsel. “Hydroseeding”, lichten de broers uit Zoersel hun bijzondere procedé toe dat dient om grote oppervlakten snel en efficiënt in te zaaien.

Jan Auman

Campus Kajee is al enkele jaren in de ban van de uitbreiding en vernieuwing van zijn schoolgebouwen. Met de bouw van een mooi in het groen gelegen kleuterpaviljoen en ruime refter met zes lokalen zijn ze er stilaan aan de laatste fase toe van de grootse opgezette operatie.

“In september hopen we ook deze nieuwe aanwinsten in gebruik te kunnen nemen”, aldus Bart Laerenbergh, binnen de directie verantwoordelijk voor logistiek en gebouwen. “De hinder van de werken blijft beperkt, maar een deel van de ruime grasvelden die onze 286 leerlingen ter beschikking hebben als speelplaats, had wel flink te lijden onder het af- en aanrijden van zware vrachtwagens. We wilden dat met het oog op de lente alvast herstellen.”

Voor de aanleg van de fietspaden langs de Botermelkbaan, offerde de gemeente ook het brede groenscherm op tussen de gewestweg en de school. Die kwam daardoor wel erg dicht bij het drukke verkeer te liggen. “Het is allemaal veilig hoor, maar om die verkeersweg te camoufleren en onze kinderen opnieuw een mooi uitzicht te geven, hebben we bloemenheuvels aangelegd. Het is de bedoeling dat er al deze lente madeliefjes en allerlei andere wilde bloemen zullen opschieten en bloeien”, aldus Laerenbergh.

Om die operatie snel en doeltreffend te laten verlopen, riep Campus Kajee de hulp in van Tuinaannemingsbedrijf Geys uit Zoersel. “Wij zijn pioniers in hydroseeding”, legt zaakvoerder Andy Geys uit. “We mengen het zaad ter plaatse met mulch (natuurlijke papier- en houtvezel), water, aangepaste meststoffen en organische lijm in een grote tank. Dit gemixt mengsel wordt daarna met een sproeisysteem gelijkmatig verspreid op de grond. De vogels kunnen de zaden niet oppikken en de regen zal het zaad evenmin wegspoelen.”

Binnen drie weken moet Campus Kajee er opnieuw volledig groen en fleurig bijliggen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio