Huis Embrechts naast de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in de Rechtestraat in Lille maakt plaats voor een nieuwbouw voor de kleuters. 

Huis Embrechts naast de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in de Rechtestraat in Lille maakt plaats voor een nieuwbouw voor de kleuters. © Bart Van den Langenbergh

Nieuwbouw voor kleuters verrijst naast Het Trapleerke

Lille -

De gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in Lille krijgt een nieuwbouw met vier kleuterklassen en een secretariaat. Voor de nieuwbouw moet het huis Embrechts naast de school in de Rechtestraat wijken.

Het lokaal bestuur van Lille investeert 800.000 euro in nieuwe lokalen voor de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in Lille. Bij het begin van het schooljaar 2023-2024 zou de nieuwbouw op de plaats waar nu nog huis Embrechts staat, klaar moeten zijn.

“In de nieuwbouw komen vier klaslokalen voor kleuters”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Onderwijs in Lille. “In feite verhuist de kleuterschool naar de nieuwe site, waardoor de bestaande kleuterklassen een andere functie krijgen. In de nieuwbouw is er ook plaats voor een nieuw secretariaat en sanitair voor de kleuters. Nu doet een container dienst als sanitaire ruimte voor de kleuters.”

Maximumcapaciteit

Een uitbreiding is ook voor de schooldirectie dringend nodig. “Bijna alle klassen hebben de maximumcapaciteit bereikt. Er zijn zelfs maar negen volwaardige klaslokalen voor tien klassen”, vertelt directeur Christel Van Baelen. “Onze computerklas is ook ons godsdienstlokaal en het lokaal voor zedenleer is te klein. We maken voor de kleuters gebruik van een ruimte in huis Embrechts, maar daar past niet eens een volledige klas in.”

Eerder heeft de gemeente een zolderruimte van de school al ingericht als nieuw lerarenkamer. De gemeente wil ook nog de speelplaats ontharden en deze zomer alle verlichting vervangen door ledverlichting. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio