Aangeboden door NATAN

© NATAN

Modeontwerper Edouard Vermeulen over de New Look voor dit nieuwe tijdperk

“Vrouwen verlangen om weer mooi gekleed te zijn”

Edouard Vermeulen, ontwerper en oprichter van het Belgische modehuis Natan, heeft voor dit nieuwe ongewone modeseizoen zowel een ready-to-wear als een couture collectie gemaakt die vrouwen meer dan ooit zin geeft om het leven te vieren. “De nieuwe collecties zijn anders, maar nog steeds elegant en gesofistikeerd”, aldus de ontwerper. Aan de hand van zijn favoriete looks uit de lente/zomercollectie licht Edouard Vermeulen zijn visie op mode anno 2021 toe.

Het voorjaar belooft optimistisch te worden als we een blik werpen op de nieuwe collecties van het Belgische modehuis Natan. “Vrouwen verlangen er naar om weer mooi gekleed te zijn”, aldus Edouard Vermeulen. “Die drang om mooi, maar toch comfortabel gekleed te zijn, hebben we vertaald in onze collecties. Het is de New Look van een nieuw tijdperk. Vrouwen willen ook als er geen speciale gelegenheden zijn, hun kleding kunnen dragen. Vooral de ready-to-wearcollectie bevat casual chic items die tegelijkertijd toch gesofistikeerd zijn. Wijd uitlopende jurken die ingesnoerd worden in de taille ogen nonchalant, maar tegelijkertijd ook elegant. Hetzelfde bij de brede pantalons met plooien: casual, maar toch chic en gesofistikeerd. Met beiden kan je op elk moment van de dag een elegante, vrouwelijke look creëren. Neem nu die brede pantalon: gecombineerd met een strakke top, een oversized hemd of mooie knitwear bekom je telkens een andere geraffineerde look.”

 © NATAN

Optimistische kleuren en prints

Ook het kleurenpalet van de ready-to-wearcollectie is vrolijk. “Er zit best wel wat kleur in de collectie”, geeft de ontwerper toe. “Mensen houden daarvan. Het maakt het leven wat mooier. Deze lente hebben we een breed palet van terracotta tinten: van natuurlijk oranje over vieux rose tot bordeaux. Daarnaast is er ook veel geel en groen. En natuurlijk ook gebroken wit. Verder vind je in de collectie ook zomerse prints die geïnspireerd zijn op de schilderijen van Matisse en Gauguin, maar fris en modern ogen. Het zijn optimistische prints – misschien ogen ze wel wat naïef - waarmee je je in de Méditerranée waant.”

 © NATAN

Speelse volumes en hoge tailles

Die nieuwe visie vertaalt zich ook in de couturecollectie. “Het valt op dat vandaag de dag de jeugd hun ouders meeneemt naar onze boetieks”, klinkt het. “Elegantie en absolute topkwaliteit zijn nog steeds belangrijk, maar het mag wat dynamischer zijn voor speciale gelegenheden. Geen grote hoeden meer, maar wel speelse volumes met hoge tailles en met een mix van materialen en kleuren. De couturecollectie barst van beweeglijkheid en dynamiek. Het is een ode aan de levenskracht en nodigt uit tot plezier.”