© Jan Brys

1.700 Pfizervaccins op komst naar vaccinatiecentrum Brasschaat

Brasschaat -

Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone in Brasschaat verwacht volgende week ongeveer 1.700 vaccins van Pfizer. Op dit ogenblik zijn daar al iets minder dan 3.200 mensen gevaccineerd. Er is nu dus een versnelling te verwachten.

In het vaccinatiecentrum naast het Gunfire Museum in Maria-ter-Heide kunnen de inwoners van Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel terecht om zich te laten vaccineren. De eerste weken kwamen de vaccins slechts met mondjesmaat binnen, zodat er nog niet veel prikjes konden worden gezet.  

Kapels burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) meldde maandag in de gemeenteraad van Kapellen dat er in totaal 8.581 uitnodigingen werden verstuurd. Daarvan hebben er nu al 3.176 een of twee prikjes gehad. In het beste geval zullen er op 2 april dus 8.581 mensen gevaccineerd zijn.

Vanaf 1 april wordt een extra buslijn ingelegd die de mensen van het centrum van Kapellen langs de Hoogboomsteenweg via de Lage Kaart naar het vaccinatiecentrum brengt. Wie vanuit Wuustwezel met de bus komt, kan aan het kruispunt Bredabaan-Guyotdreef een pendelbus naar het vaccinatiecentrum nemen. De inwoners van Essen en Kalmthout kunnen gratis met de trein tot in het centrum van Kapellen, om daar de nieuwe bus naar het vaccinatiecentrum te nemen. (jbr)

MEER OVER Coronavirus