©  BELGA

Steeds meer vraagtekens rond doorgaan Parijs-Roubaix

Gaat Parijs-Roubaix (11 april) dit jaar wel door of niet? Die vraag klinkt steeds luider nadat de regio Hauts-de-France, in Noord- Frankrijk waar de aankomstplaats van de klassieker ligt, vier weken in lockdown is gegaan. Michel Lalande, de lokale prefect, kwam maandag niet met een verlossend antwoord.

Vincent Van Genechten

De Franse eerste minister Jean Castex kondigde donderdag nieuwe maatregelen aan. In zestien departementen, waaronder de regio Parijs en het aan België grenzende Hauts-de-France, geldt sinds vrijdag een lockdown.

Parijs-Roubaix staat op 11 april gepland en valt dus binnen de periode van vier weken. Dat wil niet meteen zeggen dat de Helleklassieker, die vorig jaar werd afgelast wegens de coronapandemie, niet kan doorgaan. Ook Paris-Nice liep door een departement in Frankrijk dat in lockdown was en ook in Noord-Italië werd desondanks gekoerst. Profsporten in de buitenlucht zijn bovendien nog steeds toegestaan. Zo zal LOSC Lille ook gewoon blijven voetballen.

Maar de prefect van de Hauts-de-France bracht maandag geen positieve boodschap over het doorgaan van Parijs-Roubaix. “Ik zal jullie een antwoord geven wanneer de tijd rijp is, maar op dit moment kunnen jullie het wel raden”, aldus Lalande in de Franse ochtendshow France Bleu Nord. “Maar de lucht ziet er iets minder blauw uit op dit moment.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wanneer er gezegd wordt dat “de Belgen” wel koersen kunnen organiseren, is het antwoord: “Men zal mij de samenhang met de geldende maatregelen moeten uitleggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen