©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen schiet weinig op met een punt tegen OHL

In een aangenaam kijkstuk beet KV Mechelen zijn tanden stuk op OH Leuven en moest het finaal vrede nemen met een gelijkspel. De Norre wiste met een pareltje de al even mooie openingstreffer van Vranckx uit. Na rust deed Druijf dat vanop de stip met de 1-2 van Schrijvers. Met de puntendeling schiet Malinwa weinig op in de strijd om Play-Off 2.

Yannick De Boeck

LEES OOK: REACTIES. KV Mechelen blijft achter met “dubbel gevoel”

Het heenduel op Den Dreef medio december luidde een knappe 27 op 39 van KV Mechelen in, waardoor het zich naar de veilige middenmoot voetbalde. De Leuvenaars daarentegen verloren na een 15 op 39 hun stek in de top vier. Malinwa moest winnen met het oog op Play-Off 2. Een zege zou hen naast de Vlaams-Brabanders brengen. OHL kon mits een driepunter uitzicht behouden op Play-Off 1.

Bij de thuisploeg nam Vanlerberghe, geschorst tegen Anderlecht, zijn plaats weer in. Bateau verdween naar de bank. Bij de bezoekers kreeg Tshimanga de voorkeur op Patris en was er ook plaats voor de 18-jarige Mandela Keita, die de geschorste Hubert verving en zo zijn eerste speelminuten vierde.

Attractief wedstrijdbegin

De heenwedstrijd was erg attractief en het begin van het duel Achter de Kazerne kondigde zich ook veelbelovend aan. Al na amper 44 seconden gleed Tamari voorbij Vanlerberghe, maar de lichtvoetige winger besloot in het zijnet. KVM reageerde met een kopbal van de Camargo, die al vallend over de kooi van Romo mikte. Wat later werd Vranckx afgeblokt, waarna Romo een afstandsschot van Vanlerberghe pareerde. Ook de Leuvenaars lieten zich gelden. Henry draaide zich vrij in de zestien en viseerde de lat. Zo vielen er in de eerste tien minuten van de partij al een handvol goede kansen te noteren.

Pareltjes van Vranckx en De Norre

Ondertussen kreeg Malinwa vooral op de Leuvense rechterflank erg veel ruimte. Zo haalde Bijker opvallend vaak de achterlijn. Voor een eerste assist in het geel-rode shirt waren zijn voorzetten echter nog te onzorgvuldig. De storm ging langs beide kanten liggen. Het balletje ging bijwijlen goed rond, maar grote kansen bleven uit. Tot Peyre zich even Kevin De Bruyne waande. Met een gemillimeterd balletje over Keita bereikte hij de prima infiltrerende Vranckx, die de bal met de borst controleerde en in de draai met links scoorde. Een doelpunt dat ze bij zijn toekomstige club Wolfsburg beslist zullen appreciëren.

KVM leek met een 1-0 ruststand de rust in te gaan, tot het plots een hele boulevard op hun linkerflank liet. Mercier speelde Sowah vrij in de zestien. De Ghanees vond De Norre, die de bal voor de neus van Mrabti in één tijd weergaloos voorbij een kansloze Thoelen poeierde. Na de goal van Vranckx het tweede pareltje van de middag. Zo gingen beide ploegen na een aangename 45 minuten met een billijke gelijkstand de rust in.

Druijf scoort vanop de stip

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Een even leuk begin als de eerste helft kregen we echter niet te zien. Het vierde kwartier viel er weinig te beleven, Thoelen en Romo bleven werkloos. KV Mechelen claimde gaandeweg het balbezit. Mrabti schoot een eerste kansje op Romo. Schoofs speelde Shved vrij, maar diens voorzet vond geen Mechelaar. Ook een voorzet van Defour onderging hetzelfde lot. Mechelen bleef op zoek gaan naar de 2-1. Walsh kopte op aangeven van Vanlerberghe voorlangs. Een Mechels doelpunt hing in de lucht, maar het was OHL dat genadeloos toesloeg. Sowah loodste Schrijvers door de buitenspelval en die zette de bezoekers met zijn eerste goal voor OHL op voorsprong. Vrancken dropte meteen Storm en Druijf in de ploeg, Defour en de Camargo gingen naar de kant. Druijf kreeg al gauw twee halve kansen, maar het bleef 1-2.

OHL mocht zich nog lang niet zegezeker voelen. KVM bleef drukken en tien minuten voor tijd beroerde Tshimanga de bal in eigen grote rechthoek met de hand. Het overleg met de VAR duurde erg lang, maar na zelf de beelden geraadpleegd te hebben, wees Vergoote naar de stip. Druijf schoot koeltjes binnen. Een punt was echter onvoldoende en Malinwa wou méér.

 

 ©  BELGA

Shved zonderde Walsh af, Romo redde de meubelen. Drie minuten voor tijd kopte Shved op zijn beurt in het zijnet. De Mechelse aanvalsgolven bleven komen. Walsh trapte van dichtbij naast het leer. De suspens bleef en toen De Norre aan het truitje van Shved ging hangen, schreeuwde heel Mechelen moord en brand dat het geen strafschop kreeg. Ook de VAR greep niet in. Ondanks de de druk bleef de Leuvense burcht overeind. Marc Brys kreeg nog rood, Bijker pakte zijn vijfde geel van het seizoen. In de slotseconde greep OHL nog bijna de drie punten toen een schot van Sowah op de binnenkant van de paal uiteenspatte.

Door het gelijkspel wordt Play-Off 2 voor KV Mechelen een verre droom. Voor OHL geldt hetzelfde voor Play-Off 1, al houden ze KVM zo wel op drie punten in het klassement.

LEES OOK: ONS OORDEEL. Aanvallers net niet gebuisd, sterke invallers bij Malinwa

    Meer voetbalnieuws

    MEER OVER KV Mechelen