©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse K. loopt op vijfde competitieverlies op rij tegen Lommel

Luttele dagen nadat Lierse K. bevestiging kreeg over het behoud liepen de Pallieters op een vijfde opeenvolgende competitienederlaag tegen Lommel. De Lierenaars hielden lange tijd stand, maar liepen een klein kwartier van het einde toch op een fatale tegentreffer van Henkens.

Na de zekerheid omtrent het behoud eerder op de week stond er sportief nog bitter weinig op het spel voor Lierse in zijn thuismatch tegen Lommel. Meer dan kopzorgen over het huidige bleke seizoen richt het Lisp dezer dagen zijn blik op de toekomst. En toch. Als het even kan willen de Pallieters wat graag hun fletse rapport in de laatste rechte lijn va de competitie nog enigszins opsmukken. Amper 4 op 24 na de winterstop voor aanvang van de confrontatie met de Limburgers. Geen cijfermateriaal om veel progressie te prediken.

De wedstrijd zelf dan. Een eerste helft waarin hoogtepunten een zeldzaam goed waren. Een streep van Placca iets voorbij het kwartier nipt over de lat, een antwoord van Verschueren net voor de pauze tegen de verste staak. En het balbezit vooral voor Lommel. Met nauwelijks 34% was het voor Lierse vooral ondergaan.

Na de pauze kreeg het niveau allesbehalve een opstoot in Lier. Zo bleef het tot de zeventigste minuut wachten op een noemenswaardige kans. Allach schoot echter onbesuisd over. Aan de overzijde mikte Verschueren dan weer slordig op Brughmans. Een klein kwartier van het einde mocht Lierse dan toch alle hoop op een tweede clean sheet van het seizoen opbergen, toen Henkens het leer aan de tweede paal in doel frommelde. De thuisploeg reageerde nog via een kopbal van Bitsindou, maar de gelijkmaker bleef uiteindelijk uit.

Voor Lierse was het nu al de achttiende nederlaag in 24 competitiematchen. Cijfers die aantonen dat het sportief comité straks handenvol werk wacht als straks het doek is gevallen over dit seizoen.

Kurt Guldentops

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.