© Tv Oost

Nu ook Waasland-Beveren - STVV uitgesteld door corona

STVV heeft een positief antwoord gekregen op de aanvraag om de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren uit te stellen. De match wordt ingehaald op dinsdag 6 april om 19 uur.

Vincent Van Genechten

LEES OOK: Beerschot-Charleroi uitgesteld wegens besmettingen bij Carolo’s

Om een wedstrijd te laten uitstellen, moet een club minstens zeven positieve coronatests van A-kernspelers kunnen voorleggen na de laatste testronde van de Pro League. Donderdagmiddag sijpelden de resultaten van die laatste tests binnen bij STVV. Die toonden zoals verwacht geen nieuwe besmettingen. De teller bleef zo op zeven staan, waarop de club meteen om uitstel vroeg.

Zes spelers - Caufriez, Sankhon, Asamoah, Konaté, Cacace en Ito - werden woensdag niet getest, gezien zij een quarantaineperiode uitzitten na hun eerdere positieve test. In principe had STVV dus nog één extra positief geval ‘nodig’. Daarom werd woensdag een nieuwe test afgenomen bij Nazon en Steuckers, de twee spelers die vorige week als eerste Kanaries besmet raakten. Beide tests bleken donderdag nog steeds positief.

Daarmee komt het totaal aantal besmettingen binnen de Truiense spelerskern op acht te staan. Met de geschorste Teixeira en de jonge derde doelman Vanmarsenille erbij zelfs op tien, maar laatstgenoemden tellen niet mee in de eindafrekening.

 

 ©  Dick Demey

Eerder werd de wedstrijd van zaterdag tussen Beerschot en Charleroi uitgesteld door de vele coronagevallen bij de Carolo’s. Meer dan zeven A-kernspelers testten immers positief op het coronavirus bij Charleroi.

Nieuwe data bekend

Door het uitstel werd de wedstrijd tussen Eupen en KV Kortrijk van zaterdag verlaat van 18u30 naar 20u45.

Waasland-Beveren - STVV zal ingehaald worden op dinsdag 6 april om 19 uur. Een dag later, opnieuw om 19 uur, is er Beerschot - Charleroi.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER Waasland-Beveren