©  REUTERS

Voorlopig dan toch geen operatie voor Eden Hazard, EK lijkt ver weg

Eden Hazard (30) volgt voorlopig het advies van Real Madrid en zal dan toch geen operatie ondergaan aan zijn enkel. Dat meldt de Spaanse krant Marca. Real gelooft niet dat een nieuwe ingreep aan de enkel een einde zal maken aan zijn fysieke problemen en heeft onze landgenoot na overleg met verschillende specialisten doen inzien dat het het beste is om rustig te herstellen van zijn fysieke problemen, zonder deadlines. Het EK lijkt zo wel ver weg voor Hazard.

vvaBron: Marca

COMMENTAAR. We moeten vrezen dat de ellende bij de Rode Duivels nog niet voorbij is

Begin deze week raakte bekend dat Eden Hazard voor de zoveelste keer kampt met een blessure. Vorige zaterdag maakte hij nochtans zijn comeback na blessureleed door een kwartier voor tijd in te vallen tegen Elche, maar maandag ontbrak Hazard alweer op training. Een spierblessure aan een heupbuiger, klonkt het bij Real Madrid.

Als oorzaak van het vele blessureleed van de Rode Duivel werd gewezen naar een plaatje in zijn enkel. Dat plaatje zou zijn loophouding veranderen en zo blessure veroorzaken. Hazard twijfelde om dat plaatje er operatief uit te laten halen, maar hij heeft zich volgens de Spaanse krant Marca weer bedacht. Eerder deze week zat Hazard volgens Spaanse en Franse kranten nog in Londen voor een tweede opinie wat die operatie betreft. Real Madrid twijfelde immers aan het nut van die ingreep en is niet zeker dat het plaatje wel de oorzaak van alle ellende is. De Koninklijke heeft Hazard nu dus toch kunnen overtuigen om voorlopig niet voor een operatie te kiezen.

Madrid is van mening dat het van groot belang is dat de speler rustig fysiek en psychologisch herstelt van de situatie en daarom is er geen termijn geplakt op zijn terugkeer.

 

 ©  REUTERS

In een interview met het Spaanse Onda Cero gaf gewezen Atlético-dokter José González Pérez zijn visie. Volgens de Spanjaard is Hazard steeds te snel opnieuw begonnen. “Er zijn minstens tien groepstrainingen nodig om opnieuw te worden geselecteerd voor een wedstrijd”, klinkt het.

Zonder operatie wordt het evenwel moeilijk voor Hazard om tijdig fit te geraken voor het EK dat start op 11 juni. Met operatie -het gaat slechts om een kleine ingreep om het bewuste plaatje te verwijderen- zou Hazard al na enkele weken opnieuw kunnen trainen. Nu is het veel onzekerder wanneer onze landgenoot opnieuw op het trainingsveld zal staan.

MEER OVER Eden Hazard

Meer sportnieuws