Wie wil wokken zoals het hoort, snijdt alle groentjes op voorhand. — © Inge Kinnet
Wokken als een sterrenchef: zo doe je dat
Wokken zoals het écht hoort? Sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke vertelt hoe het moet. Twee kernwoorden: doe het kort en krachtig.
1. Mise-en-place
Voorbereiding is het halve werk. Snij alle groentjes en zet klaar. “Alles gaat razendsnel in de keuken van Boo Raan. Als je het ’s avonds druk hebt kan je ook perfect de groenten eerder snijden en dan heb je zo je eten op tafel.”
2. Olie
Dokkoon zweert bij zonnebloemolie. “Want die olie is niet geparfumeerd en kan een hoge temperatuur aan. Een andere plantaardige olie gaat ook, maar bijvoorbeeld olijfolie heeft wel een smaakje. En olijven kennen we niet in de Thaise keuken.”
3. Heet
Eenmaal de olie in de pan moet je die héél heet laten worden. “En dan maar kort wokken en veel walsen met de pan. De groenten mogen niet verslappen.”
Hoofdpunten
Mechelse burgemeester over commotie rond massa boetes: “Aanpassing is te vergelijken met invoering autoluwe binnenstad”
ANTWERPEN LIVE. Volg al het nieuws uit Antwerpen hier op de voet
Rusland is vanaf vandaag voorzitter van de VN-Veiligheidsraad, en dat stuit wereldwijd op onbegrip: “Slechtste 1 aprilgrap ooit”
Werkman Christof (38) redt kinderen uit appartement bij zware brand in Deurne: “Op zo’n moment denk je geen twee keer na”
MEER OVER Eten & Drinken
“Net als ik het gesprek wil herstarten, doet hij iets onverwachts”: Rika Ponnet over een magisch moment in haar praktijk
Jani Kazaltzis en vriend ontwikkelden Ioan, skincare voor iedereen: “Het idee ontstond op een Grieks strand bij zonsondergang”
Kijk binnen in een 18de-eeuwse hoeve met unieke aanbouw: “Ik kan niet zeggen dat ik onze walvis heel mooi vind”
ROYALS. Maxima blust brandjes en zo doet koning Charles boodschappen