© ATV

Tomorrowland verplaatst naar einde van de zomer: “Mikken op een volwaardig festival”

Tomorrowland leeft op hoop om 2020 te redden: het festival verplaatst de twee geplande weekends in juli naar eind augustus en begin september. “Veiligheid en gezondheid zijn daarbij absoluut prioritair.”

“Tomorrowland 2021 verschuift uitzonderlijk naar het einde van de zomer. De twee weekends eind juli komen waarschijnlijk te vroeg vanwege de aanhoudende pandemie, maar we hopen dat de situatie tegen die tijd zal verbeteren.”

Dat laat de organisatie woensdag weten in een communicatie. Het geeft meteen ook nieuwe data mee: 27, 28 en 29 augustus en 3, 4 en 5 september. Al houden ze bij het festival uiteraard een slag om de arm: “We beseffen tegelijk dat de kans bestaat dat de zestiende editie van Tomorrowland pas in 2022 zal plaatsvinden.”

Het team blijft intussen achter de schermen voorbereiden en hoopt in mei met een update te komen. “We werken nauw en constructief samen met de lokale en nationale overheden en experten. Alle richtlijnen over buitenevenementen die worden genomen, zullen we volgen. De gezondheid en de veiligheid van de festivalgangers, partners, leveranciers, artiesten en buurtbewoners is daarbij onze absolute prioriteit”, klinkt het.

Internationaal

 

 ©  Geert Van de Velde

De tickets voor komende editie, waarvan de helft was voorbehouden voor Belgen, gingen al begin 2020 allemaal de deur uit. Het zijn nog steeds die kaartjes die opnieuw worden overgezet naar het einde van de zomer. Dat betekent dat de bezoekers traditiegetrouw van over de hele wereld komen, net als een groot deel van de honderden dj’s die staan geprogrammeerd.

“We gaan uit van het beste scenario en mikken op een festival in full force: met internationale artiesten en festivalgangers. Als op dat moment restricties gelden, zullen we daaraan tegemoetkomen. Als bijvoorbeeld enkel voor Australiërs een reisverbod geldt, kunnen we daaromheen werken door hen op een andere manier te compenseren. Door het ticket door te schuiven of hen een gratis naamswijziging aan te bieden, bijvoorbeeld”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

Bij strengere regels – enkel Europeanen zijn welkom, of, nog extremer, enkel Belgen – zal in dat concrete geval worden bekeken wat haalbaar is. “Daarbij moeten we steeds rekening houden met de festivalbeleving, maar ook met logistieke problemen, zoals het inrichten van testdorpen, en de vraag hoezeer we kunnen afslanken zonder dat het evenement onrendabel wordt”, aldus Wilmsen.

Binnenkort hoopt het festival ook te communiceren over hun wintereditie volgend jaar, waarop nog steeds wordt gemikt. Tomorrowland Winter vond in maart 2019 voor het eerst plaats in het Franse Alpe d’Huez, maar was vorig jaar een van de eerste dominosteentjes die vielen door corona. (bpr)

Informatie over tickets kan je terugvinden op de website van Tomorrowland.