De artiesten zijn nog tot het einde van deze maand aan het werk. ©  JHS

Reusachtige muurschildering in Antwerpse haven

Antwerpen -

De gevel van Euroports in de Vosseschijnstraat in het Antwerpse havengebied wordt in de verf gezet. Graffitiartiesten Nean, Amin en Roubens zetten een indrukwekkende muurschildering neer van 680 vierkante meter.

Jan Stassijns

Port of Antwerp, Euroports en Treepack slaan de handen in elkaar om op een creatieve manier de haven van Antwerpen en de havenmedewerkers dichter bij de stad te brengen. Geen betere manier om iets in de kijker te zetten dan met een indrukwekkende muurschildering.

En indrukwekkend, dat belooft het zonder twijfel te worden. De Brusselse graffitiartiesten Nean en Roubens en hun Franse collega Amin nemen sinds deze week de tweehonderd meter lange gevel onder handen van Euroports in de Vosseschijnstraat in de het Antwerpse havengebied. In totaal goed voor 680 vierkante meter aan streetart.

Een detail van een van de taferelen in de muurschildering. © Joris Herregods

“We investeren niet alleen in machines en kranen, maar willen ook ons steentje bijdragen voor een aangename omgeving”, zegt Wietse Aerden, woordvoerder van Euroports, een van de grootste logistieke bedrijven in de haven. “En tegelijkertijd geven we jonge artiesten de kans om zich te tonen. Het ontwerp toont op een mooie manier waar wij voor staan: duurzaamheid, diversiteit en verbinding. De mensen die de haven doen draaien staan centraal: van dokwerker tot kapitein en van bootsman tot fietser en wandelaar.”

De eerste contouren zijn al gezet. ©  Joris Herregods

Voorlopig zijn enkel de contouren gezet. De kunstenaars zijn tot het einde van de maand aan het werk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners