©  AFP

Rafael Nadal slaat nu ook ATP Masters 1000-toernooi in Miami over

Rafael Nadal zal ook niet in actie komen op het ATP Masters 1000 toernooi in Miami, dat op 24 maart van start gaat. “Ik vind het jammer dat ik niet in Miami kan spelen. Ik moet volledig herstellen en klaar geraken voor het gravelseizoen in Europa”, zo heeft het nummer drie van de wereld dinsdag laten weten op Twitter.

Bron: BELGA

De 34-jarige Spanjaard sukkelt nog altijd met zijn rug. Nadal kwam niet meer in actie sinds hij een maand geleden in de kwartfinales van de Australian Open werd uitgeschakeld door de Griek Stefanos Tsitsipas. In Australië had hij al rugklachten, omwille van die reden kwam de Spanjaard er niet in actie in de ATP Cup. De voorbije weken liet hij verstek gaan voor de toernooien in Rotterdam en het Mexicaanse Acapulco. Hij ging ook niet in op een uitnodiging van het ATP-toernooi in Dubai.

Begin deze maand kondigde ook Roger Federer aan dat hij zijn titel niet zal verdedigen in Miami. De Zwitser, die onlangs na meer dan een jaar afwezigheid zijn rentree vierde in Doha, kiest er eveneens voor zich voor te bereiden op het gravelseizoen in Europa.

Meer sportnieuws