Het fortdomein van Borsbeek wordt elk jaar begraast door galloways. Dit jaar komen niet Emma, Charlotte, Paulien of kalfje Olivia, maar andere koeien. Daarvoor worden nu namen gezocht. 

Het fortdomein van Borsbeek wordt elk jaar begraast door galloways. Dit jaar komen niet Emma, Charlotte, Paulien of kalfje Olivia, maar andere koeien. Daarvoor worden nu namen gezocht. © Filip Spoelders

Nieuwe lichting galloways begraast deze zomer Fort 3

Borsbeek -

In de loop van het voorjaar komen voor het vierde jaar op rij galloways naar Fort 3 in Borsbeek voor een begrazingsproject. Voor de eerste maal zullen er wel andere dieren komen dan de voorgaande jaren.

Emma, Charlotte, Paulien en kalfje Olivia zijn de vaste bezoekers van het fortdomein tijdens de zomermaanden. Volgens Piet Wollaert van Natuurpunt Schijnbeemden Kern Borsbeek komt daar nu verandering in. “Door een reorganisatie van de kudde van Natuurpunt zullen er andere runderen komen. Welke wel komen en met hoeveel ze zullen zijn, is nog niet duidelijk.”

Emma en Charlotte zullen zo goed als zeker niet meer naar Borsbeek komen. Voor Paulien en Olivia is die mogelijkheid er nog wel. “Het aantal zal opnieuw worden bekeken want de dieren moeten natuurlijk voldoende eten hebben. Vorig jaar hebben we ze sneller moeten laten ophalen. Door de droogte was er te weinig voedsel beschikbaar. Mogelijk komt er ook een drachtige galloway mee die op het Fort zou kunnen bevallen.”

De galloways worden tegen het einde van april verwacht. Ondertussen mogen de liefhebbers al namen kiezen voor de nieuwe dieren. Op de Facebookpagina van Natuurpunt Kern Borsbeek loopt een poll met voorgestelde namen als Nona, Lotte en Lucy. (fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio