©  JEFFREY GAENS

De Europese ticketverdeling nog eens op een rijtje

Nu Standard en Genk op 24 april de bekerfinale spelen, wordt de verdeling van de vijf Europese tickets in onze competitie weer wat ingewikkelder. Als de bekerwinnaar zich kwalificeert voor Play-off 1, dan is de winnaar van Play-off 2 zeker van een Europees ticket. Voor alle duidelijkheid zetten we de ticketverdeling nog eens op een rijtje.

1. Groepsfase Champions League

De landskampioen gaat zoals voorgaande jaren rechtstreeks naar de poulefase van de Champions League.

2. Derde kwalificatieronde Champions League

Ook hier verandert niets. De nummer twee van de competitie krijgt dit ticket.

3. Derde kwalificatieronde Conference League

De winnaar van de reguliere competitie - Club Brugge - heeft zich automatisch al geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Conference League. Als Club uiteindelijk landskampioen wordt, gaat dit ticket naar de nummer drie van Play-off 1 en gaat blauw-zwart naar de groepsfase van de Champions League.

4. Tweede kwalificatieronde Conference League

De winnaar van het duel tussen de laatste van Play-off 1 en de winnaar van Play-off 2 gaat naar de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Als de bekerwinnaar ook in de top vier van de competitie eindigt, dan wordt deze wedstrijd echter niet gespeeld. Beide teams krijgen dan sowieso een Europees ticket. De ploegen die Play-off 2 halen, supporteren tijdens de bekerfinale dus best voor de ploeg die Play-off 1 heeft gehaald en daar heeft Genk (derde, Standard twaalfde) momenteel de beste papieren voor.

5. Laatste voorronde Europa League

De bekerwinnaar - Standard of Genk dus - gaat naar de laatste voorronde van de Europa League. Als die voorronde verloren wordt, wacht een plaatsje in de Conference League als vangnet. Maar ook de club die derde eindigt in Play-off 1 maakt eventueel nog kans op dit ticket. Al geldt dat enkel als de bekerwinnaar eerste of tweede wordt in de competitie. Dan staat de bekerwinnaar immers dit ticket af en krijgt het een ticket dat recht geeft op de Champions League. Enkel in dat geval gaat dit ticket naar de derde.(vva, wco)

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL