De testbus van UZA kon vorige week geen nieuwe besmettingen in de schooltjes De Kabaz en ‘t Kabazke vaststellen. 

De testbus van UZA kon vorige week geen nieuwe besmettingen in de schooltjes De Kabaz en ‘t Kabazke vaststellen. © JEEY

Besmettingen in de Kempen gaan weer in stijgende lijn

Meerhout, Kempen -

De kinderen van de wijkschooltjes De Kabaz en ’t Kabazke in Zittaart-Meerhout konden maandag weer naar school na een negatieve coronatest. Toch gaat het aantal besmettingen in de Kempen weer omhoog.

In de wijkschooltjes ’t Kabazke en De Kabaz in Zittaart testten vorige week enkele kleuters en lagereschoolkinderen positief, waardoor beide afdelingen volledig sloten. De testbus van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) reed donderdag voor in Zittaart om alle kinderen en leerkrachten te testen.

Het goede nieuws is dat die operatie geen nieuwe besmettingen opleverde, zodat beide schooltjes maandag de deuren weer konden openen. Minder goed nieuws is er uit vrije basisschool De Boomgaard.

“Nadat het instapklasje vorige week in quarantaine was gegaan toen één kleuter besmet bleek, heeft nu ook een kind uit het eerste leerjaar positief getest op corona. De kinderen van dit klasje blijven voorlopig thuis in quarantaine”, zegt burgemeester Nele Geudens (CD Meerhout).  

Het aantal nieuwe besmettingen in de Kempen is de voorbije week flink gestegen, van gemiddeld 54 per dag (op weekbasis) vorige maandag naar 76 per dag deze maandag. De grootste stijgers zijn Turnhout (+72 in zeven dagen), Geel (+54), Hoogstraten (+36), Mol (+34), Westerlo (+32) en Meerhout (+31). Sinds het weekend tekent zich ook weer een opvallende toename af in Ravels (+13 in twee dagen tijd).

Het aantal nieuwe positieve testen in de voorbije week ligt in 22 van de 27 gemeentes hoger dan in de week voordien. Daar staat tegenover dat Vorselaar er geen enkele nieuwe besmetting bijkreeg.

(ho)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio