©  ISOPIX

Eden Hazard traint niet mee bij Real Madrid en mist Europees duel

Eden Hazard is maandagvoormiddag niet op het trainingsveld verschenen bij de Spaanse landskampioen Real Madrid, daags voor het Champions League-treffen tegen Atalanta. Op de persconferentie bevestigde trainer Zinédine Zidane dat de Rode Duivel de wedstrijd mist.

Vincent Van Genechten, Thomas Cami

De Madrileense huiskrant Marca preciseerde in zijn berichtgeving dat enkel het eerste kwartier van de training in Valdebebas toegankelijk was voor de pers. Zondag trainde Real niet, daags na de 2-1 thuiszege tegen Elche. Daarin vierde Hazard zijn rentree na anderhalve maand blessureleed. Hij mocht toen na 74 minuten invallen voor Vinicius. Het waren zijn eerste speelminuten sinds eind januari.

Maar voor de wedstrijd tegen Atalanta moet Hazard passen. “Hij is niet fit voor morgen”, aldus Zidane, die best gepikeerd was over de vele vragen over de Belg. “Hij heeft opnieuw iets. We gaan snel kijken wat er aan de hand is. Ik kan momenteel nog niet meer zeggen, maar ik wil positief blijven. We willen hem zo snel mogelijk terug. We moeten echter geduld hebben. Ik ben zeker dat hij hier zal slagen, hij heeft bovendien een langdurig contract bij Real.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Hij heeft al enorm veel pech gehad sinds zijn komst en we zouden hem erg goed kunnen gebruiken”, aldus Karim Benzema op de persconferentie. “Het is heel jammer voor hem, hij wil graag tonen dat hij één van de beste voetballers ter wereld is”

Blessures

De dertigjarige Hazard liep begin februari op training een spierblessure op in zijn linkerdijbeen. Het ging om de rectus femoris, een spier aan de voorzijde van het dijbeen die behoort tot de quadriceps. Hij had toen maar net iets meer dan een maand meegetraind en -gespeeld bij de Koninklijke, nadat een eerdere spierblessure hem tot eind vorig jaar aan de kant had gehouden.

Door blessureleed en een besmetting met het coronavirus speelde Hazard dit seizoen nog maar veertien wedstrijden en miste hij er 21. In 646 minuten vond hij drie keer de weg naar de netten: twee doelpunten in La Liga en eentje in de Champions League. Ook het vorige seizoen zag hij grotendeels in het water vallen door meerdere blessures.

Een nieuwe blessure zou een serieuze streep door de rekening betekenen voor Real-coach Zinédine Zidane, die eerder had aangegeven dit seizoen nog te rekenen op de Madrileense recordaankoop. In La Liga is Real in een zware titelstrijd verwikkeld met stadsgenoot en leider Atlético, en eeuwige rivaal FC Barcelona. In de Champions League staan ze met één been in de kwartfinales na de 0-1 uitzege bij Atalanta in de heenwedstrijd van de achtste finales.

Ook voor bondscoach Roberto Martinez is het afwachten geblazen. De Rode Duivels starten eind maart hun WK-kwalificatiecampagne en ook het EK komt steeds dichterbij.

 

 ©  ISOPIX

MEER OVER Eden Hazard

Meer sportnieuws