©  EFE

Kimback vol obstakels: een overzicht

Opnieuw uitstel voor Kim Clijsters. De Limburgse voelt zich nog niet volledig fit en laat de toernooien van Miami en Charleston links liggen. Wat een hindernissenparcours is de Kimback tot nu toe geweest. Een overzicht.

Marc Vermeiren

LEES OOK: Kim Clijsters: “Ik ben nog niet klaar om te stoppen”

- Amper had Kim Clijsters in september 2019 aangekondigd dat ze na een afwezigheid van zeven jaar weer het profcircuit zou betreden, of ze moest de training onderbreken. Een partijtje padel bezorgde haar een scheurtje aan de mediale knieband. Gevolg: anderhalve maand uitstel.

- Na de eerste twee matchen uit Kim III begin vorig jaar – tegen Garbine Muguruza in Dubai en tegen Johannah Konta in Monterrey – speelde telkens een knie op.

 

 ©  BELGA

- Een buikspierblessure opgelopen in augustus 2020 op het World Team Tennis-evenement zette Clijsters enkele weken op nonactief en dwong haar het toernooi van Cincinnati te schrappen.

- In oktober 2020 onderging ze een operatie aan de meniscus van de rechterknie, waarvan ze bijna vijf maanden later nog niet helemaal hersteld is.

- Clijsters speelde drie officiële tornooien, waarbij ze telkens in de eerste ronde een tegenstander van formaat uitlootte. Drie keer liep ze tegen een nederlaag aan. Voor een winnaarstype als Clijsters moet dat lastig om dragen zijn.

 

 ©  AFP

- In januari jongstleden geraakte ze besmet met het coronavirus. Clijsters kende slechts milde symptomen, maar moest wel enkele weken de training onderbreken.

- Het allergrootste obstakel van de Kimback is uiteraard de pandemie. Na amper twee tornooien kwam in maart 2020 het hele circuit tot stilstand. Nochtans snakte ze als roestige routinier vooral naar wedstrijdritme.

- Een hinderlijke spinoff van de pandemie is dat reisbeperkingen en quarantainemaatregelen de opmaak van een programma bemoeilijken. En dat geldt des te meer voor Clijsters, die wat graag haar gezin in dit avontuur wil laten delen.

MEER OVER Kim Clijsters

Meer sportnieuws